avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent! Incredintare minor de catre bunica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent! Incredintare minor de catre bunica

Ce posibilitati legale are o bunica care si/a crescut nepotul de la varsta de 1 an, acum are 9 ani, sa obtina incredintarea copilului. Mama lui nu s/a ocupat deloc in acest timp de el, ba dimpotriva la si batut cand megea pe la ea. Ea are incredintarea obtinuta legal, fiind divortata de tatal copilului.Nici tatal natural al copilului nu se ocupa de el. Doar bunica lui este unicul lui sprijin. Cum se poate actiona?
Mai mentionez ca ea s/a recasatorit si tatal vitreg il bate si el pe copil.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:12, 5 Noiembrie 2008
In aceasta cauza interesul copilului joaca un rol primordial, numai ca parintii, sau cel caruiua i s-a incredintat cu ocazia desfacerii casatoriei copilul, vegheaza prin crestere si educare la implinirea acestei cerinte.Daca nu este in masura, fara a fi decazuta din drepturile parintesti. bunica poate solicita incredinarea copilului spre creste si educare.
Bunica poate incerca un proces.
Daca mama si tatal sunt de acord va castiga, zic eu.

avocat Claudiu Lascoschi
Si daca mama mai ales nu este de acord? Pentru ca ea momentan primestepensia alimentarade la tatal natural al copilului dr care nu beneficiaya copilul, banii ii foloseste in scop personal, deoarece copilul nu locuieste cu ea ci cu bunica.
Treaba este cam incurcata deoarece mama nu are ea grija de minor ci bunica.
Deci, ar trebui ca mama sa aiba grija de minor si nu bunica.
Ar trebui stabilit cine se va ocupa de minor in viitor si sa se decida de instanta in consecinta.

avocat Claudiu Lascoschi
Da, este limpede ca pe mama nu o intereseaza copilul, cat banii acestuia.:confused:
Faceti o sesizare la Protectia copilului si in acelas timp angajati un avocat pentru a deschide un proces de incredintare a minorului.
Succes.

Alte discuții în legătură

Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Copilul poate fi incredintat bunicilor?! adabia adabia Un copil a fost lasat de mama in grija bunicilor. Deoarece aceasta a plecat in strainatate si nu l-a mai cautat, bunicii doresc sa fie reprezentanţii ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor catre mama titan titan Buna ziua, Din urma unei precedente casatorii,a rezultat o fetita,acum in varsta de 12 ani.In urma unei hotarari judecatoresti din 2001,aceasta mi-a fost ... (vezi toată discuția)