avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor catre mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor catre mama

Buna ziua,

Din urma unei precedente casatorii,a rezultat o fetita,acum in varsta de 12 ani.In urma unei hotarari judecatoresti din 2001,aceasta mi-a fost incredintata si locuieste cu mine in Belgia.
Din motive personale as vrea ca fetita sa-i fie reincredintata mamei sale,care locuieste in Romania.
Intrebarea mea este urmatoarea: care este calea legala pt a ceda garda fetitei,mamei sale,chiar in cazul in care aceasta nu este de acord?Nu stiu daca este important,dar precizez ca minora are dubla cetatenie(belgo-romana).
Va multumesc si astept un raspuns competent
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:51, 23 Decembrie 2008
În cazul schimbării împrejurărilor, la cererea oricăruia dintre părinţi sau a copilului, dacă acesta a împlinit vârsta de paisprezece ani, a autorităţii tutelare sau a vreunei instituţii de ocrotire, instanţa judecătorească va putea modifica măsurile privitoare la drepturile şi obligaţiile personale sau patrimoniale între părinţii divorţaţi şi copii.
Concret,ce pot face in cazul in care mama minorei nu este de acord?
este cam greu in aceasta situatie , daca mama nu vrea sa-i fie incredintata copilul :(
Da, chiar ca este greu.
Nu cred ca instanta va proceda la reincredintarea minorului daca mama nu vrea.Nu er fi in interesul suprem al minorului aceasta schimbare a situatiei de fapt.
S-ar mai putea discuta despre incredintarea minorului catre bunici in acest caz ( daca ei vor)

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc pt. raspuns.
Nu cred totusi ca este o regula generala,banuiesc ca instanta ia in considerare mai multe elemente: situatie financiara etc.si faceam aluzie exact la acest lucru,prin "motive personale",atunci cand prezentam situatia.Ce parere aveti??

Alte discuții în legătură

Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!proces pentru drept de vizita si castigarea custodiei koreh silvia koreh silvia In urma cu cateva luni,prin 9 martie 2010,s-a terminat procesul pentru pensie alimenatara a copilului meu rezultat dintr-un concubinaj de 2 ani. Fostul ... (vezi toată discuția)
Increditare copil si program de vizite copil cu dubla cetatenie macul macul Buna ziua, Va rog daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: In cazul unui divort cu copil minor - ea cetatean roman, el cetatean turc, ... (vezi toată discuția)