Din urma unei precedente casatorii,a rezultat o fetita,acum in varsta de 12 ani.In urma unei hotarari judecatoresti din 2001,aceasta mi-a fost incredintata si locuieste cu mine in Belgia.
Din motive personale as vrea ca fetita sa-i fie reincredintata mamei sale,care locuieste in Romania.
Intrebarea mea este urmatoarea: care este calea legala pt a ceda garda fetitei,mamei sale,chiar in cazul in care aceasta nu este de acord?Nu stiu daca este important,dar precizez ca minora are dubla cetatenie(belgo-romana).
Va multumesc si astept un raspuns competent
În cazul schimbării împrejurărilor, la cererea oricăruia dintre părinţi sau a copilului, dacă acesta a împlinit vârsta de paisprezece ani, a autorităţii tutelare sau a vreunei instituţii de ocrotire, instanţa judecătorească va putea modifica măsurile privitoare la drepturile şi obligaţiile personale sau patrimoniale între părinţii divorţaţi şi copii.
Da, chiar ca este greu.
Nu cred ca instanta va proceda la reincredintarea minorului daca mama nu vrea.Nu er fi in interesul suprem al minorului aceasta schimbare a situatiei de fapt.
S-ar mai putea discuta despre incredintarea minorului catre bunici in acest caz ( daca ei vor)
Va multumesc pt. raspuns.
Nu cred totusi ca este o regula generala,banuiesc ca instanta ia in considerare mai multe elemente: situatie financiara etc.si faceam aluzie exact la acest lucru,prin "motive personale",atunci cand prezentam situatia.Ce parere aveti??