In urma cu cateva luni,prin 9 martie 2010,s-a terminat procesul pentru pensie alimenatara a copilului meu rezultat dintr-un concubinaj de 2 ani.
Fostul concubin m-a amenintat ca ma da in judecata in luna septembrie pentru vizite sau sa imi i-a copilul.Fetita avand deja 1 an implinit.
Mentionez ca el pana nu s-a terminat procesul pentru pensie alimentara,nu a contribuit cu absolut nimic,pentru simplul fapt ca nu a vrut,iar dupa ce a primit instiintarea ca are de platit suma de 178 lei si-a dat demisia pentru a nu-mi mai platii pensia alimentara,cerandu-mi sa ma impac cu el.
Intrebarile mele sunt:
1Poate sa imi i-a copilul?si din ce motive ar putea?
2El locuind la Bucuresti,pot muta procesul de acolo,aici la mine in judetul Harghita,Toplita?Si cum as putea?
MULTUMESC FRUMOS!
da, puteti muta procesul la dvs in Harghita.. angajati un avocat din Bucuresti care sa ceara declinarea competetei teritoriale, artand ca de fapt sid e drept dvs locuiti acolo cu minora
nu poate sa va ia copilul si din pacate pt el, pensia va trebui platita. puteti face plangere penala pt abandon la politie sau parchet, daca nu plateste timp de 2 luni consecutiv.
mai exista posibilitatea de a-l executa silit. contactati un executor judecatoresc.
asteptati intai sa vedeti daca va da in judecata si apoi va ganditi daca mutati procesul sau nu. eu nu cred ca va cheama in judecata