avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... BUNA ZIUA!proces pentru drept de vizita si castigarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

BUNA ZIUA!proces pentru drept de vizita si castigarea custodiei

In urma cu cateva luni,prin 9 martie 2010,s-a terminat procesul pentru pensie alimenatara a copilului meu rezultat dintr-un concubinaj de 2 ani.
Fostul concubin m-a amenintat ca ma da in judecata in luna septembrie pentru vizite sau sa imi i-a copilul.Fetita avand deja 1 an implinit.
Mentionez ca el pana nu s-a terminat procesul pentru pensie alimentara,nu a contribuit cu absolut nimic,pentru simplul fapt ca nu a vrut,iar dupa ce a primit instiintarea ca are de platit suma de 178 lei si-a dat demisia pentru a nu-mi mai platii pensia alimentara,cerandu-mi sa ma impac cu el.
Intrebarile mele sunt:
1Poate sa imi i-a copilul?si din ce motive ar putea?
2El locuind la Bucuresti,pot muta procesul de acolo,aici la mine in judetul Harghita,Toplita?Si cum as putea?
MULTUMESC FRUMOS!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:18, 9 Septembrie 2010
da, puteti muta procesul la dvs in Harghita.. angajati un avocat din Bucuresti care sa ceara declinarea competetei teritoriale, artand ca de fapt sid e drept dvs locuiti acolo cu minora
Eu zic ca nu poate sa va ia copilul si ca nu conteaza unde va veti judeca cu el.
Copilul este prea mic pentru a avea el sanse...

avocat Claudiu Lascoschi
nu poate sa va ia copilul si din pacate pt el, pensia va trebui platita. puteti face plangere penala pt abandon la politie sau parchet, daca nu plateste timp de 2 luni consecutiv.
mai exista posibilitatea de a-l executa silit. contactati un executor judecatoresc.
asteptati intai sa vedeti daca va da in judecata si apoi va ganditi daca mutati procesul sau nu. eu nu cred ca va cheama in judecata
Da, e foarte posibil sa nu deschida proces...
poate sa ceara custodia copilului. insa ce instanta il va incredinta?

Alte discuții în legătură

Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)
Copil refuzat de tatal caruia i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca maria_ba maria_ba Buna ziua, Am o situatie speciala si as vrea sa stiu care imi sunt alternativele. Copilul minor a fost incredintat tatalui prin hotarare judecatoreasca. ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor schimbare localitate ! tratto tratto am o hotarare de divort in care este specificat si programul de vizitare minor.intrebarea mea este: daca fosta sotie (la care este copilul) isi muta domiciliul ... (vezi toată discuția)