avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil refuzat de tatal caruia i-a fost incredintat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil refuzat de tatal caruia i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca

Buna ziua,
Am o situatie speciala si as vrea sa stiu care imi sunt alternativele.

Copilul minor a fost incredintat tatalui prin hotarare judecatoreasca. Locuieste impreuna cu el in strainatate de 2 ani dar in prezent se pare ca nu se mai inteleg iar pe el nu-l mai intereseaza soarta lui si vrea sa il trimita in tara la mine sau la rudele mele. Copilul e la scoala acolo inainte de intrarea la liceu iar situatia mea in acest moment nu imi da posibilitatea sa-l pot intretine in afara de pensia alimentara pe care i-o platesc, pe cand el are aceasta posibilitati mult mai bune in a o intretine. As vrea de asemeni sa evit iar o stramutare de tara inclusiv ce tine de scoala, examene ptr recunoasterea anilor studiati acolo. Mi-as dori sa il iau in intretinere dar in acest moment cel mai bine pentru el e sa ramana cu tatal si sunt gata sa fac acest compromis.Dar el nu vrea sa accepte nici o discutie pe tema asta si vrea sa mi-o trimita.
Ma intereseaza care sunt metodele legale care pot obliga tatal sa tina copilul la el macar pana la terminarea scolii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 20:36, 27 Ianuarie 2011
nu va jucati, luati copilul la d-voastra; indiferent de posibilitatile legale, in fapt nu-l poate nimeni obliga; doriti cumva sa ajunga institutionalizat ?
Asta presupune sa deschid actiune in instanta si sa cer pensie alimentara tatalui..Il pot lua fara aceasta hotarare judecatoreasca? Nu vreau sa risc sa ma acuze ca am furat copilul de la el mai tarziu
cereti in instanta reincredintarea minorul si obligarea tatalui la plata pensie de intretinere raportat la veniturile lui actuale
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cererea incredintarii minorului va presupune din nou ancheta autoritatii tutelare? Ancheta ar trebui sa dovedeasca posibilitatile mele de intretinere (salariu, domiciliu,etc) si aici cred ca vor fi probleme.
Avand in vedere varsta copilului el ar putea fi intrebat de instanta care este optiunea lui. In cazul in care el alege sa stea cu mine mai trebuie efectuata ancheta sociala?
Apoi, nu stiu cum e in viata..unii isi doresc sa aiba un copil si nu-l pot avea, iar altii il au si nu stiu cum sa faca sa scape de el.
Formulati actiune de reincredintare si stabilire a pensiei in favoarea minorului.
Cum sa fie probleme daca paratul va fi de acord cu actiunea dvs.?
Ascultarea minorului si ancheta sociala sunt probe distincte..una nu o inlatura pe cealalta, deci se va asculta si minorul si se va efectua si ancheta sociala.
Angajati avocat.
Mai ramane doar un lucru..de fapt cel mai important...sa va doriti copilul..:surrender:
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!proces pentru drept de vizita si castigarea custodiei koreh silvia koreh silvia In urma cu cateva luni,prin 9 martie 2010,s-a terminat procesul pentru pensie alimenatara a copilului meu rezultat dintr-un concubinaj de 2 ani. Fostul ... (vezi toată discuția)