avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua,
ce se poate face in cazul de incredintare minor atata timp cat tatal si mama nu sunt casatoriti, tatal este inchis in germania iar mama este in romania.tin ca precizez ca, minorul are 1 an, locuieste cu mama in romania iar el poarta numele ambilor parinti.
Intrebarea este: Ce poate face tatal in situatia in care in cinci luni iese si vrea el custodia copilului?Multumesc anticipat si imi cer scuze pentru exprimare.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:24, 14 Februarie 2010
Atentie !
Din cele relatate in aceasta ultima postare,cred ca este vorba mai mult despre o dorinta a printilor tatalui,decat de o dorinta a acestuia.
Copiii se incredinteaza parintilor,nu bunicilor materni sau paterni,desi acestia ii pot ajuta ,uneori subsatantial,in cresterea si educarea copiilor.
Pe de alta parte,intotdeauna acest gen"vointa"a unor bunici" indarjiti" impotriva celuilalt parinte si impotriva unor realitati pe care de obicei le eludeacza cu interese pur antagonice,numai bine nu a adus si cei care sufera de obicei sunt tot minorii,care ajung un fel de "minge" pasata in functie de diverse vanitati
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Este adevarat ce spuneti dvs.
Pe de-o parte aveti dreptate in ceea ce-i priveste pe parintii tatalui (dorinta tatalui exista in aceea masura ca si a parintilor lui, dar dat fiind faptul ca el este inchis probabil parintii pot face ceva in acest sens), dar pe de alta parte eu am vrut sa subliniez faptul ca, pentru reincredintarea minorului conteaza foarte mult sprijinul de care beneficiaza atat tatal cat si copilul.(din partea parintilor tatalui sau din partea rudelor)
Va multumesc oricum si apreciez faptul ca ati luat in seama acest subiect, desi dupa ce l-am postat am observat ca mai exista topicuri de acest gen.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Acon Insolvency Group SPRL, Practician in insolventa
Este vorba despre genul acela de parinti,respectiv,bunici pentru minor, care sunt atat de posesivi,incat parjolesc totul in mandria de a castiga un"razboi"care nu le apartine,de cele mai multe ori,care incearca sa repare greselile facute fata de odrasla lor,sufocandu-si de dragoste prost inteleasa nepotii.
Din toate copilul are de piedut,devenit din baiatul parintilor,baiatul bunicilor ,care nu ii refuza nimic pentru a beneficia de putina atentie.
Sunt momente triste ale vietii,iar cel mai mare "pierzan"este copilul
cerere de reincredintare a minorului la instanta.
In primul rand, n-am aflat daca exista vreo hotarare de incredintare pentru a putea sa vorbim apoi despre vreo cerere de REincredintare.

Avem urmatoarele informatii:

sergiun a scris:

tatal si mama nu sunt casatoriti,
minorul are 1 an, locuieste cu mama in romania
tatal este inchis in germania ...in cinci luni iese si vrea el custodia

Daca nu exista inca o hotarare de incredintare, acesta se poate obtine in baza art. 65 C. fam "Daca filiatia copilului este stabilita fata de ambii parinti, incredintarea lui ...se va hotara potrivit dispozitiilor art 42-44 inclusiv (adica dispozitiile de la divort), care se aplica prin asemanare.

Numai ca, o instanta ar trebui sa ...tropaie "temeinic" peste principiul stabilitatii si continuitatii in ingrijirea, cresterea si educarea copilului (prev de L 272/2004) pentru a lua copilul de 1,5 ani ingrijit in tot acest timp exclusiv de mama spre al da tatalui ...care a fost inchis cam tot atat.

Nu stiu ce fel de probe ..zdrobitoare ar putea sa prezinte tatal, pentru ca simpla lui vointa nu-i de ajuns.

Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Tatal inchis marafx marafx Sunt separata de tatal copiului de 5 ani. Copil inizial a locuit pentru un an cu bunici materni dupa care, eu lucrand intro mare companie italiana deci in ... (vezi toată discuția)
Divort,incredintare minor si partaj liliana elena liliana elena Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.Este vorba despre o persoana care doreste sa divorteze si sa-i fie incredintat ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minori carmen b. carmen b. sunt divortata de aproximativ 3 ani si,in urma procesului,fetita ce avea 12 ani a fost,cu acordul ei,incredintata tatalui,iar baietelul,de 6 ... (vezi toată discuția)