avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tata jamaican
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tata jamaican

ma numesc Simona ciobanu am o fetita de 3 luni care este inregistrata pe numele meu tatal fiind in jamaica in acest timp.acum el vrea ca fetita sa fie pe numele lui si s o recunoasca.se poate face asta?mentionez ca nu vrea sa vina n romania din diverse motive.se poate recunoaste copilul de la distanta???daca l recunoaste poate sa mi ia fetita in sensul s o creasca el in jamaica fara mine.el vrea doar fetita fara mine.eu nu vreau sa i dau fetita dar as vrea ca ea sa aiba nu mele lui si sa si cunoasca tatal.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: simo77 , utilizator 21:43, 5 Noiembrie 2008
In dreptul romanesc, exista doua modalitati de stabilire a filiatiei fata de tata: 1. procedura administrativa, prin care tatal efectueaza recunoasterea voluntara a filiatiei, si 2. procedura judecatoreasca, prin care tatal este obligat sa recunosca filiatia, prin intermediul unei hotarari judecatoresti - aici nu e cazul.

Recunoasterea este actul prin care un barbat declara ca un anumit copil este al sau.
1. Recunoasterea se poate realiza prin:
- declaratie facuta la serviciul de stare civila odata cu inregistrarea nasterii sau
- declaratie facuta dupa inregistrarea nasterii copilului, pe care o poate depune la orice serviciu de stare civila, ea urmand sa fie trimisa la oficiul de stare civila unde s-a inregistrat nasterea, pentru a fi inscrisa, potrivit art. 44 si art. 45 din Legea 119/1996; aceasta este un inscris autentic, dat in fata notarului public, a primariilor sau in fata instantelor judecatoresti;
- testament.

Doar in situatia in care exista un astfel de act tatal are drepturi asupra copilului. Daca tatal nu l-a recunoscut pe copil, nu are niciun drept asupra copilului.


Pt incredintarea minorului unuia dintre parinti este avut in vedere intotdeauna interesul suprem al minorului .Dvs ,dupa recunoasterea valabila a copilului de catre tata , veti putea cere si pensia de intertinere , numai in instanta , care poate reprezenta /1 4 din veniturile cu caracter permanent ale tatalui !


deci trebuie sa fie in tara .el nu intelege lucrul asta.as vrea sa i trimit un link in limba engleza sa inteleaga procedura.cum pot face asta??multumesc
NU a spus nimeni ca e musai sa vina in tara... Colega a aratat ca acea declaratie poate fi si trimisa serviciului de stare civila...
Declaratia trebuie sa fie supralegalizata etc., dar asta nu inseamna ca nu o puteti duce dv. la serviciul de stare civila sau ca nu o poate trimite el direct.
Insa... ce urmari ar avea asta si daca v-ar putea lua copilul... depinde si de legea din tara lui! ;) Asa incat, mie imi pare ca el vrea numai fata (si face demersuri in sensul asta) iar dv. il vreti pe tata (si, la fel, faceti demersuri pentru asta!).
Aveti grija sa nu sperati la ceva si sa obtineti altceva!

Pentru o opinie juridica in engleza, puteti atat dv. dar si el sa apelati la un avocat care va poate face asta si sa i-o trimita pe mail.
In rest, nu stiu, cautati pe saiturile oficiale, ale ministerul familiei etc., ma gandesc...
nu cunosc legile din tara lui.totusi nu ar trebui dovedit ca sunt o mama neglijenta etc. ca sa mi ia copilul?ma gandesc ca legile nu difera ff mult ..deci mai bine sa stau cuminte daca vreau sa mi pastrez copilul.si sa mi iau adio de la pensia alimentara.va multumesc.
Dvs. nu doriti sa-i dati fetita tatalui "jamaican" insa doriti ca fetita sa-i poarte numele si sa-l cunoasca.
Stiti ca Tatal doreste sa ia doar fetita la el in Jamaica, sunteti convinsa de acest lucru.
Trebuie sa va hotarati ce doriti cu adevarat.Fetita sa ramana cu dvs. sau nu.
Demersurile pe care le faceti pentru ca tatal sa-si recunoasca legal fetita sunt de fapt demersuri ca sa-l ajutati pe tata ca sa o ia mai repede pe fetita in Jamaica.Si sa o cresca fara dvs.

Alte discuții în legătură

Imi poate lua copilul??? angell angell am 20 de ani si am o fetita de 8 luni cu un barbat casatorit, care la acel moment nu a recunoscut copilul, insa acum doreste sa faca acest lucru si de asemenea ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil felice76 felice76 Buna ziua.As dori sa ma ajutati, dandu-mi raspuns la cateva intrebari:in cat timp isi poate recunoaste un tata copilul, dupa nastere?poate sa fie trecut pe ... (vezi toată discuția)
Test adn Lilylili Lilylili Buna seara!am un copil din relatia anterioara ,care este pe numele meu ,nu l a recunoscut tatal .Si as dori sa stiu daca, il pot da in judecata doar sa faca ... (vezi toată discuția)