avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterea paternitatii

Am un baiat de 8 aniiar tatal lui nu l-a recunoscut la nastere ,am locuit impreuna 5 ani iar de 3 ani santem despartiti eu nefiind casatorita niciodata Am fost data in judecata pt recunoasterea paternitatii,tatal copilului vrea sal recunoasca .As vrea sa stiu ce as putea face pt a impiedica recunoastera lui .eu locuiesc si lucrez in italia iar baiatul sta in Romania la parintii .mei eu trimitandule bani pt intretinerea lui.Urmeaza sa ma casatoresc in Italia si as vrea sa trec copilu pe numele sotului.dar procedura este greoaie si eu am primit deja citatie .Va rog sa ma ajutati sa nu-mi pierd copilu .ce as putea face va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariazet45 , utilizator 21:28, 13 Noiembrie 2009
sa stiti ca nu aveti cum sa va opuneti sa nu-l recunoasca, ca va face testul adn si se va vedea asta.
dar asta nu inseamna ca va ia copilul...acum depinde si ce urmareste tatal.
v-am trimis mesaj privat.

av. vasilescu
Da ,dar daca 8 ani nu l-a recunoscut si nici nu sa casatorit cu mine acum ca a auzit ca vreau sa-l iau cu mine in italia si sa ma casatoresc vrea sa mi-l ia .ma acuza in citatie ca vreau sa-mi vand copilu ceea ce nu este adevarat .eu voi veni si ma voi casatori in Romania .pot apoi sa trec copilu pe numele sotului?car nu e tatal copilului.
un copil poate fi recunoscut oricand de tatal natural chiar si prin testament.
faptul ca va acuza de lucruri grave-ca vreti sa-l vindeti, deja implica alte aspecte care ii potatrage raspunderea penala pe cel ce va acuza pe nedrept. v-am trimis mesaj privat...daca aveti nelamuriri.

av. vasilescu
X-(O,Doamne, va rog sa va linistiti. Nu aveti cum sa opriti recunoasterea fiului de catre tata, deoarece va solicita testul ADN, pentru acest lucru va trebui ca baietelul sa fie dus la INML ., pentru recoltarea probelor. Sincer, daca tot vreti sa va casatoriti, luativa mai repede minorul din tara, cat aveti posibilitatea.;)
nu pot face asta ca mie frica ca pierd fata are 5 ani si a fost recunoscuta la nastere sta acum tot la parintii mei dar el cere incredintarea ambiloe minori.

Alte discuții în legătură

Paternitate sau a declara un copil Vali2 Vali2 Buna seara, Doresc sa aflu care este procedura pentru a declara un copil de peste 2 ani de catre tata. Este necesara stabilirea paternitatii si daca da care ... (vezi toată discuția)
Cine va fi tatal ? adonisalexandru adonisalexandru De aprox. 2 ani stau impreuna cu o femeie care va fi mama copilului meu. Problema e ca ea nu a divortat de fostul ei sot si fiind insarcinata nu stiu ce nume ... (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)