avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii?

S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe luna. Acuma mama cu copii si tatal sunt in Italia.
Problema este ca tatal copiilor, este foarte problematic: are dosare penale, a fost acuzat de pedofilie, are femei la strada, este uns cu toate alifiile si numai comportament de tata nu are. Copii nu vor sa mearga la dansul sub nici o forma, le-a vorbit urat, i-a lovit.

Mama doreste ca la apel, dupa divort, sa se stabileasca prin probe, ca tatal sa nu poata vedea copiii deloc, pentru ca le face rau.
In Italia se asteapta hotararea aceasta din Romania, de catre autoritati. Avocatul de aici din Romania de divort, nu a adus toate probele la dosar, precum ca tatal copiilor este certat cu orice fel de lege.

Se poate?
Daca tatal va fi decazut din drepturile parintesti, atunci ar putea sa-i fie interzis sa mai aiba legaturi personale cu minorii.

Av. Cermak Iuliana
Dar nu se poate rezolva in apelul de la divort asa ceva?
Si ei sunt divortati, din ce drepturi parintesti sa decada? Doar abia are stabilit cateva ore.
Trebuie proces separat, din cate vad eu la tribumal?
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
Imparatul, utilizator
Sigur se poate in apel sa solicitati limitarea programului de vizita sau ca legaturileersonale sa se desfasoare intr-o modalitate ceruta de dvs. Insa , atat timp cat tatal nu a pus in pericol viata sau educatia minorilor sai nu i se pot interzice drepturile prevazute de codul familiei si legile speciale .
Daca copii nu vor sa isi viziteze tatal nimeni nu ii poate obliga .Mai mult decata atat daca nu reusiti acum in apel si nici ulterior in recurs , modalitatea de legaturi personale cu minorul poate fi modificata oricand , aceasta hotarare nu beneficiaza de autoritate d elucr judecat .
Si criminalii in serie, si doctorii in inginerie spatiala, toti oamenii au dreptul de a-si vedea copiii.
Cazierul penal nu are nicio legatura cu drepturile unui tata.
Drepturi parintesti exista si pentru parintii divortati, ca nu divorteaza nimeni de copii...

Probele trebuie sa fie altele, nu cazierul omului, ci raul pe care il provoaca acestor copii si potentialul pericol pe care il reprezinta.
Daca voia sa fie mai drastice lucrurile, putea doamna sa se adreseze justitiei italiene, e mai atenta in ceea ce priveste copiii, anchetele sociale sunt mai amanuntite etc.
De asemenea, poate verifica in Italia despre o modalitate de interzicere a contactului tatalui ci copii pe motiv ca acesta reprezinta pericol pentru ei si cu hotararea sa dovedeasca asta in Romania... ajuta.
Sau dupa caz, ca nu cunosc intreaga situatie...
cermak gruianu a scris:

Daca tatal va fi decazut din drepturile parintesti, atunci ar putea sa-i fie interzis sa mai aiba legaturi personale cu minorii.

Av. Cermak Iuliana


Ar fi varianta sigura pentru interzicere dar nu cred ca veti ajunge la ea.Si nu in apel.

Se poate da un program de vizita in prezenta dvs daca exista pericol pt minori.Pericolul sau reaua infuienta pe care o exercita tatal trebui temeinic dovedite.

Daca ei nu vor sa mearga cu tatal lor, foarte greu va putea realiza acest lucru.Cu toata hotararea judecatoreasca pe care o va obtine.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Renuntare la drepturi parintesti delia.vornic delia.vornic Ca sa trec direct la subiect, situatia este urmatoarea: am divortat de fostul meu sot acum 2 ani, iar in urma divortului, copilul nostru (acum in varsta de ... (vezi toată discuția)
Decaderea tatalui din drepturile parintesti ContSters76364 ContSters76364 Buna ziua Am si eu o problema pe care vreau sa o rezolv. Am o fetita de 3 ani , nascuta in Monaco. Eu sunt cetatean roman si tatal cetatean albanez. Copilul ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorilor tatalui troiss troiss care sunt conditiilede incredintare a copiilor minori tatalui si decaderea din drepturile parintesti a mamei (vezi toată discuția)