avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii?

S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe luna. Acuma mama cu copii si tatal sunt in Italia.
Problema este ca tatal copiilor, este foarte problematic: are dosare penale, a fost acuzat de pedofilie, are femei la strada, este uns cu toate alifiile si numai comportament de tata nu are. Copii nu vor sa mearga la dansul sub nici o forma, le-a vorbit urat, i-a lovit.

Mama doreste ca la apel, dupa divort, sa se stabileasca prin probe, ca tatal sa nu poata vedea copiii deloc, pentru ca le face rau.
In Italia se asteapta hotararea aceasta din Romania, de catre autoritati. Avocatul de aici din Romania de divort, nu a adus toate probele la dosar, precum ca tatal copiilor este certat cu orice fel de lege.

Se poate?
Din cate am vazut in Italia Tribunalul a emis o hotarare prin care tatalui i s-a anulat dreptul la vizita copilului, din cauza unui comportament abuziv fata de copil, si mai multe motive de genul acesta si de abuz. (nu e tradusa).
Banuiesc ca in apel, deoarece este in termen, se poate merge pe cererea de anulare a dreptului la vizita a copiilor minori, deoarece au intervenit altce chestii. Dovezi sa fie aceste hotarari si documente din Italia, traduse in romana.
Adica sa fie la acest capat de cerere.
Traduceti acea hotarare ( ar fi bine sa fie legalizata ), apoi depuneti-o la dosar.Acum nu stiu sigur daca nu ar fi bine sa intreprindeti o recunoastere a acelei horarari in Romania (exequatur).Vorbiti si cu avocatul dvs. Solicitati si incuviintarea unui interogatoriu pe acest aspect.

Av. Cermak
Trebuie ca hotatararea pronuntata de instanta din Italia sa fie recunoscuta de statul roman.
Daca nu este recunoscuta nu va produce efectele juridice pe care le doriti.
Acest lucru inseamna un alt proces si alti bani platiti la avocat.
Cereti amanarea cauzei in apel pentru a urma procedura de recunoastere a hotararii penale a instantei italiene.

avocat Claudiu Lascoschi
Cam dificila problema. Si cu recunoasterea hotarrii de catre statul roman. Dar nu suntem in UE?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la drepturi parintesti delia.vornic delia.vornic Ca sa trec direct la subiect, situatia este urmatoarea: am divortat de fostul meu sot acum 2 ani, iar in urma divortului, copilul nostru (acum in varsta de ... (vezi toată discuția)
Decaderea tatalui din drepturile parintesti ContSters76364 ContSters76364 Buna ziua Am si eu o problema pe care vreau sa o rezolv. Am o fetita de 3 ani , nascuta in Monaco. Eu sunt cetatean roman si tatal cetatean albanez. Copilul ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorilor tatalui troiss troiss care sunt conditiilede incredintare a copiilor minori tatalui si decaderea din drepturile parintesti a mamei (vezi toată discuția)