avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea tatalui din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea tatalui din drepturile parintesti

Buna ziua
Am si eu o problema pe care vreau sa o rezolv. Am o fetita de 3 ani , nascuta in Monaco. Eu sunt cetatean roman si tatal cetatean albanez.
Copilul a fost recunoscut de tata , noi nefiind casatoriti legitim. El locuieste in italia si din cauza unor probleme cu legea ,el nu poate parasi tara.
Eu locuiesc acum in Romania si as vrea sa-l dau in judecata pt decaderea din drepturile parintesti si obtinerea pensiei alimentare.

Va multumesc si astept raspuns.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:58, 29 Aprilie 2009
Depuneti actiune in instanta pentru incredintarea minorului spre crestere si educare!Atata timp cat tatal nu a pus in pericol viata,dezvoltarea minorului..... , nu puteti sa cereti decaderea din drepturile parintesti!!!!Cereti instantei plata pensiei alimentare,atentie....trebuie sa stiti unde lucreaza tatal minorului,altfel instanta va dispune acordarea 1/4 din salariul minim pe economie,adica din 600lei.Important este sa obtineti hotarare prin care minorul va este incredintat spre crestere si educare si daca va incadrati ,obtineti venitul minim garantat de la DGAPS pentru familia monoparentala!!!
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2009
Serban Tanase, Consultant asigurari
va sugeram sa nu incercati sa faceti actiunea in justitie de una singura, s-ar putea pe parcursul actiunii sa apara complicatii.Apelati la ajutorul unui avocat, este mult mai sigur.
Este mult mai sigur asa.
Decaderea nu cred ca o veti obtine decat daca e vorba de savarsirea unei infractiuni in legatura cu minorul.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la drepturi parintesti delia.vornic delia.vornic Ca sa trec direct la subiect, situatia este urmatoarea: am divortat de fostul meu sot acum 2 ani, iar in urma divortului, copilul nostru (acum in varsta de ... (vezi toată discuția)
Ajutor in privinta custodiei maria.cimpeanu maria.cimpeanu Buna! As avea si eu o intrebare. Care sunt sansele de primire a custodiei unui minor in varsta de 3 ani de catre tata in conditiile in care mama a parasit tara ... (vezi toată discuția)
Cadere din drepturile tatalui gbabriela25 gbabriela25 Buna ziua,am un copli in vrasta de 1 an si nu sunt casatorita cu tatal copilului desi pe certificatul de nastere al copilului este trecut numele lui,recent ... (vezi toată discuția)