Buna ziua
Am si eu o problema pe care vreau sa o rezolv. Am o fetita de 3 ani , nascuta in Monaco. Eu sunt cetatean roman si tatal cetatean albanez.
Copilul a fost recunoscut de tata , noi nefiind casatoriti legitim. El locuieste in italia si din cauza unor probleme cu legea ,el nu poate parasi tara.
Eu locuiesc acum in Romania si as vrea sa-l dau in judecata pt decaderea din drepturile parintesti si obtinerea pensiei alimentare.
Depuneti actiune in instanta pentru incredintarea minorului spre crestere si educare!Atata timp cat tatal nu a pus in pericol viata,dezvoltarea minorului..... , nu puteti sa cereti decaderea din drepturile parintesti!!!!Cereti instantei plata pensiei alimentare,atentie....trebuie sa stiti unde lucreaza tatal minorului,altfel instanta va dispune acordarea 1/4 din salariul minim pe economie,adica din 600lei.Important este sa obtineti hotarare prin care minorul va este incredintat spre crestere si educare si daca va incadrati ,obtineti venitul minim garantat de la DGAPS pentru familia monoparentala!!!
va sugeram sa nu incercati sa faceti actiunea in justitie de una singura, s-ar putea pe parcursul actiunii sa apara complicatii.Apelati la ajutorul unui avocat, este mult mai sigur.