avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor in privinta custodiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor in privinta custodiei

Buna! As avea si eu o intrebare. Care sunt sansele de primire a custodiei unui minor in varsta de 3 ani de catre tata in conditiile in care mama a parasit tara si traieste in concubinaj cu o alta persoana. Mama si tatal copilului nu sunt casatoriti. In momentul de fata mama este constienta ca a parasit copilul si ameninta ca dupa ce o sa creasca copilul o sa se intoarca in tara si o sa il ia. Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:30, 25 August 2008
Buna ziua.Tatal trebuie sa solicite in instanta incredintarea copilului. Are toate sansele sa obtina acest lucru. Are nevoie si de ancheta sociala si evaluare intocmita de cei de la protectia copilului.De asemenea poate solicita si decaderea din drepturile parintesti a mamei.
Tatal trebuie sa deschida o actiune in instanta avand ca obiect incredintarea copilului si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

Părintele minorului poate fi decăzut din drepturile părinteşti numai în cazurile limitativ prevăzute în art. 109 C. fam. care constau în greşita exercitare a drepturilor şi îndatoririlor, iar nu şi la neexercitarea acestor drepturi şi îndatoriri. Decaderea din drepturile parintesti nu il scuteste pe parinte de indatorirea de a da intretinere copilului.
maria.cimpeanu a scris:

Buna! As avea si eu o intrebare. Care sunt sansele de primire a custodiei unui minor in varsta de 3 ani de catre tata in conditiile in care mama a parasit tara si traieste in concubinaj cu o alta persoana. Mama si tatal copilului nu sunt casatoriti. In momentul de fata mama este constienta ca a parasit copilul si ameninta ca dupa ce o sa creasca copilul o sa se intoarca in tara si o sa il ia. Va rog sa ma ajutati.

In conditile descrise de dvs aveti sanse la incredintarea minorului.
Ramane de vazut daca se va apara si ea in proces.
Daca minorul va fi incredintat dvs foarte greu va mai putea obtine ea castig de cauza.
De aceea trebuie sa actionati cu atentie si cat mai repede.
Este indicat sa aveti un avocat care sa va reprezinte.Daca mergeti fara avocat la proces e foarte posibil sa pierdeti procesul.
Va fi necesar sa fie administrate probe in instanta.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din dreptul parintesti iner2009 iner2009 buna,am o intrebare in legatura cu decadere din drepturi parintesti !! am un copil de 7 anisori si am divortat de 3 ani.tatal copilului a plecat din tara cand ... (vezi toată discuția)
Adoptie ursuloaica ursuloaica buna seara, am urmatoarea problema si va rog mult sa ma ajutati cat mai urgent.Sotul meu va avea un copil dintr-o ,,aventura,,,spun asta pt ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cadere din drepturile tatalui gbabriela25 gbabriela25 Buna ziua,am un copli in vrasta de 1 an si nu sunt casatorita cu tatal copilului desi pe certificatul de nastere al copilului este trecut numele lui,recent ... (vezi toată discuția)