avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cine va fi tatal ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cine va fi tatal ?

De aprox. 2 ani stau impreuna cu o femeie care va fi mama copilului meu. Problema e ca ea nu a divortat de fostul ei sot si fiind insarcinata nu stiu ce nume va purta copilul si in fond cine va fi tatal. Puteti sa ma ajutati ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:25, 17 Noiembrie 2008
Tatal din acte va fi sotul ei.
Va trebui ca prin proces sa rezolvati aceasta problema.
Consultati de urgenta un avocat pentru a deschide divortul.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca divortul nu s-a pronuntat, sau nici macar nu a inceput, tatal adevarat sunteti dumneavoastra si tatal legal, daca acesta isi recunoaste copilul, va fi actualul sot al femeii.Daca refuza sa-l recunoasca, mama poate cere sa se faca un test de paternitate si in acest mod se vede exact cine e tatal copilului.Ce urmeaza?Vedeti voi dupa !:confused:
legea instituie prezumtia de paternitate in favoarea sotului mamei. deci daca nu s-a pronuntat divortul legea considera ca tatal este sotul din acte. va sugerez sa luati legatura cu un avocat pentru a deschide divortul cat mai curand astfel ca in momentul nasterii copilului sa existe o hotarare de divort (daca aveti noroc) si sa puteti sa va recunoasteti copilul.
Puteti de asemenea in lipsa unei astfel de hotarari sa demarati o actiune de recunoastere a paternitatii, sau este posibil ca sotul sa nu doreasca sa recunoasca copilul. In orice caz, este util sa apelati la un avocat.
Instanta o sa-i respinga actiunea de recunoastere a paternitatii a tatalui natural

Trebuie sa rezolve urgent divortul.Timpul trece si copilul se naste.
Mai ramane de vazut si unde se va judeca divortul.
Apoi tagada paternitatii la ce instanta se va judeca.
E ceva de lucru si fara avocat nu o sa va descurcati.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)
Paternitate alesia30 alesia30 Buna seara, sunt despartita de sotul meu in fapt de 2 ani dar inca nu am divortat , am cunoscut un alt barbat cu care am un copil de cateva luni , dar ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil SuzyCat SuzyCat Am o mare problema.Cum se poate ca o femeie sa faca copil in timpul casatoriei cu un alt barbat si acesta sa trebuiasca trecut pe numele actualului sot.Eu sunt ... (vezi toată discuția)