Buna seara, sunt despartita de sotul meu in fapt de 2 ani dar inca nu am divortat , am cunoscut un alt barbat cu care am un copil de cateva luni , dar din cauza legislatiei existente in Romania copilul a luat numele sotului, atat eu cat si tatal biologic dorim sa schimbam numele copilului pe numele tatalui biologic, precizez ca nu locuim impreuna , ma puteti sfatui cum ar trebui sa procedez astfel incat copilul sa poarte numele tatalui biologic?
Copilul poate purta numele tatalui biologic doar printr-o recunoastere a acestuia la un notar sau trebuie deschis un proces de paternitate pentru aceasta?
Pot deschide aceasta actiune singura sau am nevoie de acordul sotului , daca sotul nu doreste renuntarea la paternitate ce sanse de reusita am sau care sunt actiunile pe care le pot intreprinde pentru a trece copilul pe numele tatalui biologic?
Ce documente presupune aceasta actiune in instanta?
La care judecatorie de sector ma pot adresa , cea la care am adresa in CI sau unde s-a nascut copilul (localitatile sunt diferite )?
Avokitten si ce valoare are recunoasterea, daca acest copil are un tata = pe sotul mamei?
Egala cu zero.
Trebuie facuta o actiune de TAGADA de paternitate mai intai Pentru ca acel copil sa nu-l mai aiba ca tata pe sotul mamei.
Abia apoi se poate face recunoasterea.
Dupa actiunea de tagada nu e nevoie de nici o actiune "in recunoastere".
Asa ceva nici nu exista. Exista o actiune in STABILIRE de paternitate, dar numai atunci cand impricinatul nu vrea sa-si recunoasca copilul printr-o amarata de declaratie data la notar sau direct la starea civila.
Instanta nu obliga pe nimeni sa recunoasca ceva (de-aia nu se chema "in recunoastere), ci STABILESTE ea paternitatea daca din probe rezulta ca impricinatul e tatal, dar el refuza sa faca recunoasterea.