avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Buna seara, sunt despartita de sotul meu in fapt de 2 ani dar inca nu am divortat , am cunoscut un alt barbat cu care am un copil de cateva luni , dar din cauza legislatiei existente in Romania copilul a luat numele sotului, atat eu cat si tatal biologic dorim sa schimbam numele copilului pe numele tatalui biologic, precizez ca nu locuim impreuna , ma puteti sfatui cum ar trebui sa procedez astfel incat copilul sa poarte numele tatalui biologic?
Copilul poate purta numele tatalui biologic doar printr-o recunoastere a acestuia la un notar sau trebuie deschis un proces de paternitate pentru aceasta?
Pot deschide aceasta actiune singura sau am nevoie de acordul sotului , daca sotul nu doreste renuntarea la paternitate ce sanse de reusita am sau care sunt actiunile pe care le pot intreprinde pentru a trece copilul pe numele tatalui biologic?
Ce documente presupune aceasta actiune in instanta?
La care judecatorie de sector ma pot adresa , cea la care am adresa in CI sau unde s-a nascut copilul (localitatile sunt diferite )?
tatal biologic poate sa-l recunoasca oricand pe copil chiar si prin testament.
va trebui o actiune in recunoastere a paternitatii.
Avokitten si ce valoare are recunoasterea, daca acest copil are un tata = pe sotul mamei?
Egala cu zero.
Trebuie facuta o actiune de TAGADA de paternitate mai intai Pentru ca acel copil sa nu-l mai aiba ca tata pe sotul mamei.
Abia apoi se poate face recunoasterea.

Dupa actiunea de tagada nu e nevoie de nici o actiune "in recunoastere".
Asa ceva nici nu exista. Exista o actiune in STABILIRE de paternitate, dar numai atunci cand impricinatul nu vrea sa-si recunoasca copilul printr-o amarata de declaratie data la notar sau direct la starea civila.

Instanta nu obliga pe nimeni sa recunoasca ceva (de-aia nu se chema "in recunoastere), ci STABILESTE ea paternitatea daca din probe rezulta ca impricinatul e tatal, dar el refuza sa faca recunoasterea.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2009
romascanu, moderator
:offtopic: Va rog nu deschideti acelasi subiect in mai multe topicuri. Cititi regulamentul de postare in acest sens.
Va multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului cand mama e casatorita cu altcineva sandru23 sandru23 buna ziua, sunt casatorita ,dar nu mai locuiesc cu sotul ne am despartit dar nu legal,locuiesc cu alt barbat cu care am un copil nou nascut .tatal natural al ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate - tagada de paternitate carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! In situatia in care o femeie casatorita concepe un copil cu un alt barbat ( necasatorit ) cum poate tatal copilului sa recunoasca acel copil ? Sa ... (vezi toată discuția)