avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelaobogeanu234

Activitate mihaelaobogeanu234

Buna ziua !
Pot acorda tichete da vacanta doar anumitor persoane din firma ca o forma de recompensa pentru munca lor ?
Va multumesc.
Buna ziua,
Sunt administrator la o asociatie de proprietari si vreau sa stiu daca asociatiile de proprietari sunt obligate sa se inscrie in Registrul asociatiilor si fundatiilor mai ales ca in urma Adunarii Generale a fost schimbat Presedintele.
Daca da care este baza legala.
Va multumesc.
Răspuns la discuția plata lift parter
Am luat aceasta hotarare in Adunarea Generala si am hotarat o suma fixa din considerentul ca asociatia beneficiaza de venituri din alte surse destul de substantiale .
A fost prima investie a asociatiei care este suportata partial din banii locatarilor.
Tot ceea ce s-a facut pana la momentul inlocuirii liftului s-a facut din banii din inchiriere. Cand s-au facut alte reparatii si s-a achitat din veniturile respective nu s-a tinut cont de cota parte indiviza .
Persona in cauza motiveaza ca nu este corect sa plateasca aceasta suma pentru ca nu foloseste. Nu recunoaste ascensorul ca parte de proprietate comuna nu foloseste nu trebuie sa plateasca . Isi achita intretinerea si plata oricaror fonduri mai putin aceasta cheltuiala.
In legislatie nuse specifica nicaieri nu folosesti parte de proprietate comuna nu platesti.
Legea face referire ca cei de la parter, etaj 1 ca nu trebuie sa plateasca energia electrica la lift .
Răspuns la discuția plata lift parter
martie 2018 lgea veche
in anul 2018 am montat un lift nou pe scara . In Adunarea Generala s-a hotarat ca toata lumea va plati o suma fixa pana la achitarea contractului.
Lunar se afla pe lista de plata suma fixa reprezentand rata la lift sub forma fondului de reparatii . Plata o fac si cei de la parter cu exceptia unui singur apartament care nu vrea sa plateasca pentru ca nu foloseste liftul . Am incercat pe cale amiabila sa rezolv aceasta problema dar nu se poate ajunge la nici un rezultat cu persoana respectiva . Intrebarea mea este :
Daca dau in judecata proprietarul ( fiica dansului se ocupa de plata intretinerii ) am sorti de izbanda ?