avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata lift parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata lift parter

in anul 2018 am montat un lift nou pe scara . In Adunarea Generala s-a hotarat ca toata lumea va plati o suma fixa pana la achitarea contractului.
Lunar se afla pe lista de plata suma fixa reprezentand rata la lift sub forma fondului de reparatii . Plata o fac si cei de la parter cu exceptia unui singur apartament care nu vrea sa plateasca pentru ca nu foloseste liftul . Am incercat pe cale amiabila sa rezolv aceasta problema dar nu se poate ajunge la nici un rezultat cu persoana respectiva . Intrebarea mea este :
Daca dau in judecata proprietarul ( fiica dansului se ocupa de plata intretinerii ) am sorti de izbanda ?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 19:10, 1 Octombrie 2019
Buna ziua,
In ce luna a anului 2018 ati decis asta?
Atunci a fost schimbata legislatia si vreau sa vad ce lege era in vigoare atunci...
martie 2018 lgea veche
Nu cunosc foarte bine legislatia veche da, din ce am citit, nu cred ca ati procedat bine in legatura cu repartizarea cheltuielilor
ART. 44 din H.G. 1588/2007 spune
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu
privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de
întretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica,
modernizare la partile de constructii si instalatii aflate în si pe proprietatea comuna astfel
cum este descrisa în cartea tehnica a constructiei si în acordul de asociere
: subsolul;
conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, încalzire, energie
electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de
instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de
evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele
asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Am luat aceasta hotarare in Adunarea Generala si am hotarat o suma fixa din considerentul ca asociatia beneficiaza de venituri din alte surse destul de substantiale .
A fost prima investie a asociatiei care este suportata partial din banii locatarilor.
Tot ceea ce s-a facut pana la momentul inlocuirii liftului s-a facut din banii din inchiriere. Cand s-au facut alte reparatii si s-a achitat din veniturile respective nu s-a tinut cont de cota parte indiviza .
Persona in cauza motiveaza ca nu este corect sa plateasca aceasta suma pentru ca nu foloseste. Nu recunoaste ascensorul ca parte de proprietate comuna nu foloseste nu trebuie sa plateasca . Isi achita intretinerea si plata oricaror fonduri mai putin aceasta cheltuiala.
In legislatie nuse specifica nicaieri nu folosesti parte de proprietate comuna nu platesti.
Legea face referire ca cei de la parter, etaj 1 ca nu trebuie sa plateasca energia electrica la lift .
Il puteti actiona in instanta pentru recuperarea prejudiciului dar nu stiu daca merita, mai ales ca poate invoca faptul ca acea hotarare nu respecta prevederile legale.
Alta varianta de a rezolva aceasta situatie nu vad...
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum e corect colega3 colega3 s a hotarat schimbarea liftului, cea mai mare parte din costuri se achita din chiria antenelor gsm de pe bloc. mai ramane de achitat de catre locatari suma de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatii lift bloc-asociatia de proprietari zice ... emanuela86 emanuela86 Cheltuieli reparatii lift bloc-asociatia de proprietari zice ca suntem obligati sa participam, dar noi locuim la parter, nu folosim liftul. Ce putem face legal ... (vezi toată discuția)
Reparatie lift castelanul castelanul la reparatie lift cheltuiala se imparte pe apartament sau pe nr.de persoane?cum e mai corect ?si daca se poate ,de ce? Ar mai fi ceva-se imparte de la et.2 ... (vezi toată discuția)