avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata lift parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata lift parter

in anul 2018 am montat un lift nou pe scara . In Adunarea Generala s-a hotarat ca toata lumea va plati o suma fixa pana la achitarea contractului.
Lunar se afla pe lista de plata suma fixa reprezentand rata la lift sub forma fondului de reparatii . Plata o fac si cei de la parter cu exceptia unui singur apartament care nu vrea sa plateasca pentru ca nu foloseste liftul . Am incercat pe cale amiabila sa rezolv aceasta problema dar nu se poate ajunge la nici un rezultat cu persoana respectiva . Intrebarea mea este :
Daca dau in judecata proprietarul ( fiica dansului se ocupa de plata intretinerii ) am sorti de izbanda ?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 19:10, 1 Octombrie 2019

mihaelaobogeanu234 a scris:

In legislatie nu se specifica nicaieri nu folosesti parte de proprietate comuna nu platesti.

Exista art. 75 alin 5 din legea 196/2018 care spune asta:
Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna.
Pentru corecta si completa dv informare studiati disp L nr 196/2018
Conform disp mentionate proprietarii au obligatia sa achite in termenul stabilit cotele lunare de intretinere
Neachitarea intretinerii in termenul stabilit indreptateste asociatia de proprietari initial sa aplice penalitati ulterior sa demareze procedura de recuperare debit in instanta
Ce calitate detineti dv ?
Corect dar cererea dvs. se bazează pe o decizie nelegala a adunari generale...
Faceti cum doriti, puneti penalizari la sumele respective si încercați recuperarea lor in instanta Sau gasiti alta solutie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e corect colega3 colega3 s a hotarat schimbarea liftului, cea mai mare parte din costuri se achita din chiria antenelor gsm de pe bloc. mai ramane de achitat de catre locatari suma de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatii lift bloc-asociatia de proprietari zice ... emanuela86 emanuela86 Cheltuieli reparatii lift bloc-asociatia de proprietari zice ca suntem obligati sa participam, dar noi locuim la parter, nu folosim liftul. Ce putem face legal ... (vezi toată discuția)
Reparatie lift castelanul castelanul la reparatie lift cheltuiala se imparte pe apartament sau pe nr.de persoane?cum e mai corect ?si daca se poate ,de ce? Ar mai fi ceva-se imparte de la et.2 ... (vezi toată discuția)