avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate Mari M.

Activitate Mari M.

Răspuns la discuția Arest la domiciliu

doberv a scris:

De ce nu ar avea ? Nu exista din ce stiu o astfel de interdictie . Daca va ganditi ca ar putea ameninta partea vatamata nu spun ca nu e posibil dar risca sa-i fie inlocuita masura si nu are interes sa o faca . Partea de arest la domiciliu se scade din pedeapsa ce ii va fi aplicata asa ca e mai bine acasa .

Multumesc pentru raspuns. Nu e vorba de partea vatamata. Sunt prietena lui. Am voie sa-l vizitez fiind arestat la domiciliu? Inca nu raspunde la telefon si de aceea intreb...
Detinutul care se afla in arest la domiciliu poate avea acces la telefon si internet?
Răspuns la discuția Arestare preventiva

Ana-Maria Dutescu a scris:

Au ei acolo formulare.

Mari M. a scris:

Am reușit sa vorbesc cu cei de la politie. Mi-au dat câteva informații și mi-au spus ca îl pot vizita. Știți cumva cum pot face rost de acea cerere pentru vizita sau o completez pe loc la secție când ajung acolo?

Multumesc mult pentru răspunsuri.

Trebuie sa fi avut, e obligatorie asistenta juridica la propunerea de arestare, asa ca cel putin acolo a avut avocat, macar din oficiu. Luati legatura cu Serviciul de asistenta juridica din cadrul Baroului Judetului respectiv si o sa aflati avocatul.
Daca a avut avocat ales, cred ca trebuia sa stiti deja, sau stie familia.

Mari M. a scris:

Imi pare rau, nu stiu daca are. E vreo posibililate sa-l contactez pe el? Are voie?

Am reușit sa vorbesc cu cei de la politie. Mi-au dat câteva informații și mi-au spus ca îl pot vizita. Știți cumva cum pot face rost de acea cerere pentru vizita sau o completez pe loc la secție când ajung acolo?

Mari M. a scris:

Multumesc pentru raspuns. Sunt din alt oras. Am aflat de pe portal.just ca i s-a facut dosar penal, el informandu-ma cu câteva zile inainte ca a fost chemat sa dea o declaratie. Unde pot sa sun sa vad unde se afla și dacă va rămâne în arest în continuare? La IPJ din orasul respectiv?

Mai nou, cei de la arest nu au voie sa dea informatii prin telefon. Puteti incerca, dar ma indoiesc ca veti reusi. Prietenul dvs. nu are avocat? S-ar putea interesa el. IPJ nu tine de oras, ci de judet. Deci la politia judeteana.

Imi pare rau, nu stiu daca are. E vreo posibililate sa-l contactez pe el? Are voie?

Este in arestul IPJ al judetului de unde s-a savarsit fapta ( cel mai probabil). Poate sa primeasca o vizita, dar eu as astepta pana la ramanerea definitiva a hotararii, adica dupa contestatie. Prima vizita poate fi oricand, apoi in functie de litera numelui de familie, intr-o anumita zi a saptamanii.
Cel mai bine mergeti la arest si intrebati.

Multumesc pentru raspuns. Sunt din alt oras. Am aflat de pe portal.just ca i s-a facut dosar penal, el informandu-ma cu câteva zile inainte ca a fost chemat sa dea o declaratie. Unde pot sa sun sa vad unde se afla și dacă va rămâne în arest în continuare? La IPJ din orasul respectiv?
Buna ziua! Prietenul meu a fost arestat preventiv in cursul zilei de ieri. Cum pot afla unde este detinut? Are voie sa primească vizite?