avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Arestare preventiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Arestare preventiva

Buna ziua! Prietenul meu a fost arestat preventiv in cursul zilei de ieri. Cum pot afla unde este detinut? Are voie sa primească vizite?
Cel mai recent răspuns: Mari M. , utilizator 08:49, 4 Februarie 2019
Este in arestul IPJ al judetului de unde s-a savarsit fapta ( cel mai probabil). Poate sa primeasca o vizita, dar eu as astepta pana la ramanerea definitiva a hotararii, adica dupa contestatie. Prima vizita poate fi oricand, apoi in functie de litera numelui de familie, intr-o anumita zi a saptamanii.
Cel mai bine mergeti la arest si intrebati.

Ana-Maria Dutescu a scris:

Este in arestul IPJ al judetului de unde s-a savarsit fapta ( cel mai probabil). Poate sa primeasca o vizita, dar eu as astepta pana la ramanerea definitiva a hotararii, adica dupa contestatie. Prima vizita poate fi oricand, apoi in functie de litera numelui de familie, intr-o anumita zi a saptamanii.
Cel mai bine mergeti la arest si intrebati.

Multumesc pentru raspuns. Sunt din alt oras. Am aflat de pe portal.just ca i s-a facut dosar penal, el informandu-ma cu câteva zile inainte ca a fost chemat sa dea o declaratie. Unde pot sa sun sa vad unde se afla și dacă va rămâne în arest în continuare? La IPJ din orasul respectiv?
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2019
Mari M., utilizator

Mari M. a scris:

Multumesc pentru raspuns. Sunt din alt oras. Am aflat de pe portal.just ca i s-a facut dosar penal, el informandu-ma cu câteva zile inainte ca a fost chemat sa dea o declaratie. Unde pot sa sun sa vad unde se afla și dacă va rămâne în arest în continuare? La IPJ din orasul respectiv?

Mai nou, cei de la arest nu au voie sa dea informatii prin telefon. Puteti incerca, dar ma indoiesc ca veti reusi. Prietenul dvs. nu are avocat? S-ar putea interesa el. IPJ nu tine de oras, ci de judet. Deci la politia judeteana.

Ana-Maria Dutescu a scris:

Mari M. a scris:

Mai nou, cei de la arest nu au voie sa dea informatii prin telefon. Puteti incerca, dar ma indoiesc ca veti reusi. Prietenul dvs. nu are avocat? S-ar putea interesa el. IPJ nu tine de oras, ci de judet. Deci la politia judeteana.

Imi pare rau, nu stiu daca are. E vreo posibililate sa-l contactez pe el? Are voie?
Doar avocatul lui si rudele au acces la aceste informatii.

Alte discuții în legătură

Arest preventiv timea82 timea82 Buna seara , as avea nevoie de niste informatii . Am aflat ca un vechi prieten este in arest preventiv de vreo 3-4 luni , nu stiu cum sa iau legatura cu el nu ... (vezi toată discuția)
Arestul preventiv-drepturi,etc joynt2002 joynt2002 Buna seara,am o mare problema.Prietenul meu cel mai bun a fost arestat si nu stiu cum sa fac sa il pot vizita,eventual sa ii dau un pachet ceva dar as dori sa ... (vezi toată discuția)
Corespondenta si vizita in timpul arestului preventiv PaulaGall16 PaulaGall16 Am un prieten bun in arest preventiv la centrul de retinere si arest preventiv, ipj Arad. Ma poate ajuta cineva cu o adresa si un numar de telefon de la acest ... (vezi toată discuția)