avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Activitate Andy12345

Activitate Andy12345

Oamenii fac greșeli... Și uneori greșeli pe care nu le putem repara ușor, și din care învățăm.

Shakur28 a scris:

Andy12345 a scris:

Încearcă sa nu tragi concluzii primite fără sa ma cunoști te rog.



Fapta făcută spune cam tot despre tine. Zici ca iți este "prieten" dar l-ai facut mai rău ca samsarii, ştii vorba aia: Fereste-ma, Doamne, de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur. Întrebi aici ce puteți păți amândoi, din păcate tu nu pățeşti nimic (sper să mă insel), in schimb "prietenul" tău va trage ponoasele si nu stiu sigur dacă il va afecta mai rau că are permis doar de 5 luni, cineva din domeniu poate spune dacă se poate ajunge la anularea permisului. Dacă erai "prieten" il ajutai să ia maşina cu platforma in contribuție de 50/50.
Să ne ferească Dumnezeu de "prieteni" ca tine.

Ai dreptate și nu te contrazic cu nimic. Ceea ce am făcut a fost o greșeală inconștiență și iresponsabila asa este. Eu cer ajutor pentru amândoi și mai mult pentru el. Oricum am vorbit cu un avocat și din fericire o sa scape cu NUP și o amenda administrativa. Cazierul nu va fii pătat. Din fericire. Apreciez răspunsul oferit. Încearcă sa nu tragi concluzii primite fără sa ma cunoști te rog.

ipm75 a scris:

Nu ai facut o eroare. Ai facut cu buna stiinta! Eu in locul tau i-as plati toate cheltuielile de judecata.. daca el nu s-a bucurat de un bun, sa nu te bucuri nici tu de banii aia.
Dupa asta, nu m-as mai arata in fata lui niciodata. Nu meriti sa iti fie prieten! A mers pe incredere tu l-ai inselat, acum va avea pata toata viata din cauza ta. Printeaza conv de aici si du-te la politie si roaga-te de ei sa iti faca dosar!
Tot la tine te gandesti in final! : ,,e posibil sa fiu si eu judecat?” asta meriti sa fii numai tu judecat! Vai, s-a oparit, saracul vreau sa il ajut, da sa nu ma bag eu cumva in cacao, desi eu mi-am bagat prietenul in el! Vezi ca esti lipsit de responsabilitate?

La ce caracter ai, probabil nici de avocat nu ai bani! Crezi ca toata viata merge asa pe inselatorii si chestii ilicite? Sa mai faci asta si prietenului tau! Imi inchipui ce caracter urat poti sa ai!

Si acum sa iti raspund la obiect:
Politia va efectua cercetari in baza dovezilor pe care le au si a declaratiei pe care o da prietenul tau. Normal ar fi sa te faca cu ou si cu otet, dar probabil daca vei fi chemat pe cale administrativa la audieri, vei spune ca nu stii nimic, ca una e verbal, alta e prin citatie.Ala e momentul cand o incurcati amandoi!

Nu o sa te schimbi!

Andy12345 a scris:

Ma gândesc la amândoi... Prin faptul ca am făcut o greșeală și l-am indus în eroare, și din cauza mea sa ales cu dosar penal, și sper din suflet sa se rezolve cumva în bine în asa fel încât sa nu aibă cazierul pătat. Chiar nu știu ce sa fac de aici...e posibil sa fii și eu judecat?



Ma gândesc la amândoi... Prin faptul ca am făcut o greșeală și l-am indus în eroare, și din cauza mea sa ales cu dosar penal, și sper din suflet sa se rezolve cumva în bine în asa fel încât sa nu aibă cazierul pătat. Chiar nu știu ce sa fac de aici...e posibil sa fii și eu judecat?
Încă nu știu, deoarece va dați seama la ce prostie am făcut ca iam dat mașina fără sa ii zic ca numerele sunt expirate, nici nu îmi mai răspunde prietenul. Momentan știu ca is fost suspendat permisu și ii sa făcut dosar penal. Mai departe ma interesa ce se va întâmpla.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu am inteles, vi s-a eliberat dovada cu drept de circulatie sau nu?

Va mulțumesc din suflet pentru pentru răspunsuri. Apreciez enorm. Va urez o zi buna.

Ana-Maria Dutescu a scris:

Nu e vorba de numere false, ci de un autovehicul neinregistrat, fapta prev.de art. 334 Noul Cod penal, care se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 3 ani sau cu amenda.
Dvs. l-ati indus in eroare pe cumparator, dar raspunderea penala o poarta el, pentru ca este obligat sa cunoasca prevederile legale in vigoare. In lipsa unei autorizatii de circulatie valabila care sa corespunda numerelor, nu era suficient ca "i-a spus cineva ca e ok".
Faptul ca ati mers la politie si ati declarat in favoarea lui, ii va beneficia la individualizarea pedepsei si daca nu are antecedente, e posibil sa scape cu o amenda.
Pt dvs nu aveti de ce sa fiti ingrijorat, doar sa va cereti iertare ca l-ati mintit, daca aveti mustrari de constiinta.

Numerele nu sunt false, dar însă sunt expirate. Care sunt consecințele mai departe? Sau dacă puteți sa îmi explicați puțin mai detaliat. Sunt îngrijorat și pentru mine pentru ca am încredințat mașina dar mai ales pentru el. Mulțumesc.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu i s-a anulat permisul, doar in cazul unei condamnari definitive se anuleaza.
Permisul este retinut pe durata cercetarilor. Daca este vorba de numere provizorii expirate trebuia sa-i elibereze dovada cu drept de circulatie, daca dovada este fara drept de circulatie, probabil s-a retinut ca numerele sunt false.


Bună ziua, acum o luna am achiziționat un autovehicul cu numerele expirate. Am vrut sa vând mașina unui prieten, eu mai iresponsabil iam spus ca mai sunt valabile 1 zi doar pentru a scăpa de ea. Am facut programare la înmatriculări pentru a scoate un set de numere Roșii. El știind ca expira abia într-o zi, sa urcat la volan și a fost prin de un organ de politie. Mașina nu este pe numele meu și eu încă nu am fa ut contract cu prietenul meu. În momentul când a fost la secție ii sa anulat permisul și ii sa făcut dosar penal. El are 19 ani are permis de 5 luni fără antecedente. Întrebare e ce se poate întâmpla mai departe în legătură cu el dar și cum mine, deoarece eu lam băgat în rahat...orice răspuns este bine venit. Eu am fost la politie și am recunoscut iam spus ca mașina e a mea dar miau spus ca nu au nimic cu mine. Însă sunt îngrijorat pentru amândoi. Mulțumesc.