avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Activitate Asavei Adrian

Activitate Asavei Adrian

Va multumesc inca odata pentru lamurire!
Ghidul este foarte recent vad si atot-cuprinzator.
Buna ziua Dl. Radu Mititean!
Va multumesc pentru toata munca depusa! Aveti tot respectul meu!
Conform raspunsului dvs. sa inteleg ca un ONG este limitat la un anumit numar (nu anumite tipuri) de activitati economice?

Legat de ce spunea doamna mai sus, problema ar aparea apoi ma gandesc din nou atunci cand ar trebui sa transfere bunurile acelea primite de ONG acolo in UE catre firma infiintata in Romania pentru ca si acela ar fi un act comercial al ONG-ului. Problema cu SRL-ul cred ca este ca plateste impozit pe dividente si de aceea nu se impaca bine SRL-ul cu ONG-ul (ONG-ul incearca sa ajute comunitatea cu produse la care nu platesc TVA sau profit)

Legat de acest aspect, ma gandeam la o alta solutie:
Un SRL (presupunem, neplatitor de impozit de profit) nu poate dona prin contract orice suma, chiar si tot profitul catre un ONG?
Eu sunt asociat unic intr-un SRL si as vrea sa donez direct din SRL-ul meu, catre un viitor ONG infiintat tot de mine tot profitul realizat. As elimina problema diversitatii activitatii economice a ONG-ului si as elimina direct si nevoia ONG-ului de finantare. Este legal?

PS: Va rog sa imi dati un link sau cateva date de contact catre un ghid pentru infiintarea unei asociatii nonprofit. Website-ul dvs. WWW.CCN.RO nu prea merge (spune browser-ul ca este "nesigur"), ca m-as fi uitat acolo.
Va multumesc inca odata!