Prietenul meu a obtinut un credit prin programul Prima Casa pentru achizitionarea unui imobil. Banca nu a fost de acord sa fim amandoi proprietari, deoarece, eu neavand venituri, nu puteam figura ca si coplatitor. Tot la banca au spus ca nu exista nicio solutie pentru problema noastra, cel ce primeste creditul trebuie sa fie unic proprietar. Exista totusi vreo solutie notariala? Amandoi vom contribui la plata avansului, ratelor etc. deci corect ar fi sa avem amandoi aceleasi drepturi asupra imobilului.
Bună ziua,
Prietenul meu a obținut un credit Prima Casa pentru achiziționarea unui apartament, însă avansul și toate ratele lunare vor fi achitate în egala măsură de catre amândoi. Deoarece eu nu sunt angajata, banca a refuzat trecerea amandurora ca și proprietari sau codebitori. Întrebarea mea este dacă exista vreo rezolvare la aceasta problema, vreun act notarial care sa ateste faptul ca amândoi avem drepturi egale asupra acelui apartament sau vreo modalitate în care el sa ma poată declara ca proprietar?
Mulțumesc!
Cum putem intra in posesia legala a unei case in care familia mea traieste de cateva generatii, daca nu avem titlu de proprietate, insa impozitul se plateste pe numele stra-stra-strabunicului meu (deci banuiesc ca se poate gasi un act de proprietate pe numele lui..) ? Cea mai in varsta persoana din casa e bunica mea care a fost nora in casa (sotul ei, adica bunicul meu, e decedat).