avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Activitate micellinne

Activitate micellinne

Răspuns la discuția Majorare capital social
Articolul acela din legea 31 il stiam si eu, dar nu pot sa il invoc. Merci oricum
Răspuns la discuția Majorare capital social
Exista alta metoda in care sa il dau afara pe acel asociat? avand in vedere ca el nu vrea sa plece.
Pe mine ma intereseaza sa stiu doar daca pot vinde la un pret ales de parti. Stiu ca taxele notariale imi vor fi calculate la valoarea reala. Taxele si impozitele nu m intereseaza ci doar sa stiu daca cumva aceasta vanzare poate fi atacata de alte persoane sau declarata nula pt ca nu am respectat pretul real. Si dupa cum am zis terenul nu face parte din capitalul social, este inclus doar in patrimoniul societatii.
Răspuns la discuția Majorare capital social
Totusi daca vreau sa fac prin citare , nu am aceasta posibilitate? Ideea este in felul urmator: unul dintre asociati nu isi da deloc interesul in acest SRL si as dorii sa il exclud.El nu vrea sa plece decat daca i se ofera o suma exagerat de mare. Mi s-a spus ca singura varianta ar fii acesata: majorare de capital prin publicitate, iar ca urmare a nesubscrierii va fi exclus automat din societate.
da e ok..e in profit pe anul trecut.
Deci pot vinde la ce pret vreau eu doar daca nu lezez in interese alte persoane...Nu este in capitalul societatii terenul respectiv.
Deci trebuie sa vand la valoarea de circulatie?Taxele stiu ca trebuie sa le platesc la valoarea de circulatie , dar auzisem o varianta conform careia as putea vinde la valorea de achizitie la care se adauga rata inflatiei. Este posibil asa ceva?
Am un teren detinut de un SRL si vreau sa il vand unei pf, respectiv unuia dintre asociati. as dorii sa stiu la ce pret pot vinde. am posibilitatea de a vinde la pretul de achizitie? sau trebuie sa vand la pretul real al terenului?
Răspuns la discuția Dati-mi un sfat , va rog !

Eu zic ca ar trebuii in primul rand sa verificati daca respectivul contract este valabil incheiat, pentru ca in cazul in care nu este, ceilalti asociati pot cere anularea acestuia pe considerentul ca nu sunt respectate formele ad validitatem cerute pentru incheierea valabila al contractului. In primul rand trebuie sa aveti si dvs un exemplar al respectivului contract pentru a-l putea folosii ca proba in cazul unui proces. Apoi, verificati daca exemplarul dvs este semnat de asociatii care v-au cedat partile sociale sau de un reprezentant al acestora. Ar fii bine sa verificati daca in cuprinsul respectivului contract este mentionat in cate exemplare a fost redactat pentru a stii daca aveti in posesie un exemplar original sau doar o copie. Daca aveti de gand sa porniti un proces impotriva celorlalti asociati va sfatuiesc sa cereti parerea unui avocat pentru a sti daca puteti avea castig de cauza.
Stie cineva cum trebuie sa procedez la majorarea capitalului social al unui SRL? ma intereseaza in mod special procedura de citare a asociatilor pentru a subscrie. Am inteles ca se poate face si prin publicare intr-un ziar sau Monitorul oficial.Si ce se intampla daca unul dintre asociatii astfel citati nu raspunde invitatiei de a subscrie? este exclus de drept din societate?

Multumesc.