Salut,
Situatia in care ma aflu acum consta in faptul ca am avut garsoniera inchiriata unui domn, sub contract simplu (neinregistrat). El a anuntat in data de 14.12.18 ca in data de 20.12.18 elibereaza apartamentul, lucru care s-a si intamplat. Atunci si-a cerut garantia inapoi cu promisiunea ca va plati cheltuielile aferente lunii, dupa ce i-am spus ca pe langa faptul ca nu a anuntat inainte cu 30 zile de a plecat, daca ii dau garantia inapoi raman sa platesc cheltuielile dupa el. Zilele trecute mi-a trimis poza cu chitanta pentru cheltuielile de bloc de pe luna decembrie cerandu-si cu amenintari garantia. Amenintarile constau in mersul la politie cu extrasele de cont pentru chiria lunara si chitantele facturilor din perioada in care a stat in garsoniera. Nu mi se pare corect sa restitui garantia dat fiind faptul ca a plecat cu preaviz de 6 zile in mijlocul lunii si nici faptul ca ma ameninta cu mersul la politie in cazul in care a incalcat conditia de restituire a garantiei.
Pe langa faptul ca isi cere chiria de pe luna decembrie, din 21 in 31, de cand a plecat, pana la finalul lunii - considerant ca daca am imparti garantia la cele 31 de zile ale lunii ar trebui sa-i platesc mai mult fiindca a plecat mai repede din garsoniera.
Ce pot sa fac in acest caz?