avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Activitate Conditiichirie

Activitate Conditiichirie

Salut,
Situatia in care ma aflu acum consta in faptul ca am avut garsoniera inchiriata unui domn, sub contract simplu (neinregistrat). El a anuntat in data de 14.12.18 ca in data de 20.12.18 elibereaza apartamentul, lucru care s-a si intamplat. Atunci si-a cerut garantia inapoi cu promisiunea ca va plati cheltuielile aferente lunii, dupa ce i-am spus ca pe langa faptul ca nu a anuntat inainte cu 30 zile de a plecat, daca ii dau garantia inapoi raman sa platesc cheltuielile dupa el. Zilele trecute mi-a trimis poza cu chitanta pentru cheltuielile de bloc de pe luna decembrie cerandu-si cu amenintari garantia. Amenintarile constau in mersul la politie cu extrasele de cont pentru chiria lunara si chitantele facturilor din perioada in care a stat in garsoniera. Nu mi se pare corect sa restitui garantia dat fiind faptul ca a plecat cu preaviz de 6 zile in mijlocul lunii si nici faptul ca ma ameninta cu mersul la politie in cazul in care a incalcat conditia de restituire a garantiei.
Pe langa faptul ca isi cere chiria de pe luna decembrie, din 21 in 31, de cand a plecat, pana la finalul lunii - considerant ca daca am imparti garantia la cele 31 de zile ale lunii ar trebui sa-i platesc mai mult fiindca a plecat mai repede din garsoniera.
Ce pot sa fac in acest caz?