avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restituirea avans chirie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restituirea avans chirie

Salut,
Situatia in care ma aflu acum consta in faptul ca am avut garsoniera inchiriata unui domn, sub contract simplu (neinregistrat). El a anuntat in data de 14.12.18 ca in data de 20.12.18 elibereaza apartamentul, lucru care s-a si intamplat. Atunci si-a cerut garantia inapoi cu promisiunea ca va plati cheltuielile aferente lunii, dupa ce i-am spus ca pe langa faptul ca nu a anuntat inainte cu 30 zile de a plecat, daca ii dau garantia inapoi raman sa platesc cheltuielile dupa el. Zilele trecute mi-a trimis poza cu chitanta pentru cheltuielile de bloc de pe luna decembrie cerandu-si cu amenintari garantia. Amenintarile constau in mersul la politie cu extrasele de cont pentru chiria lunara si chitantele facturilor din perioada in care a stat in garsoniera. Nu mi se pare corect sa restitui garantia dat fiind faptul ca a plecat cu preaviz de 6 zile in mijlocul lunii si nici faptul ca ma ameninta cu mersul la politie in cazul in care a incalcat conditia de restituire a garantiei.
Pe langa faptul ca isi cere chiria de pe luna decembrie, din 21 in 31, de cand a plecat, pana la finalul lunii - considerant ca daca am imparti garantia la cele 31 de zile ale lunii ar trebui sa-i platesc mai mult fiindca a plecat mai repede din garsoniera.
Ce pot sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: I0nutz83 , utilizator 12:11, 13 Februarie 2019
Majoritatea asociatiilor de proprietari calculeaza si afiseaza lista de intretinere entru una sau doua luni in urma
Chiriasul dv a achitat in luna decembrie intretinerea dar este necesar sa verificati temeinic luna pentru care a achitat intretinerea
In contractul de inchiriere ati prevazut obligatia achitarii chiriei pe fractii de perioade?
Legal este a se achita integral chiria,indiferent cate zile se locuieste efectiv
Incercati sa solutionati amiabil
Sa mearga la politie ca sa ce?

Politia nu are ce sa faca, eventual sa il indrume spre ANAF.

Daca suma aferenta chiriei v-a fost virata in cont bancar atunci cei de la ANAF pot eventual sa va puna sa platiti impozitul datorat pe acele sume plus o eventuala amenda.

Pe viitor daca nu doriti sa faceti contract de inchiriere faceti contract de comodat la notar si luati chiria in mana, asa nu are cum sa probeze ca v-a dat acei bani.

Stipulati aceste lucruri de la inceput, cui ii convine bine, cui nu, sa caute in alta parte.

Chiria se plateste in avans la inceput de luna si nu se da inapoi.

Ce, la hotel daca platesi si pleci mai repede iti da cineva banii inapoi?

Pai d-voastra daca va anunta ca pleaca din timp aveati posibilitatea sa gasiti alt chirias si sa nu iesiti in pierdere deci nu inteleg ce vrea.

Legat de garantie, totusi, d-voastra spuneti ca a plecat in decembrie la sfarsit deci ar trebui sa cunoasteti deja toate cheltuielile care dansul le-a avut si ar trebui sa puteti regla lucrurile.

Cheltuielile asociatiei pentru luna decembrie ar trebui sa fi fost afisate deja pana pe la mijlocul lunii ianuarie, la fel factura de energie electrica iar la internet si cablu de obicei se plateste in avans.

Deci, nu inteleg de ce deja fiind in februarie nu ati reglat deja aceste sume si sa ii returnati ce mai ramane din garantie.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
I0nutz83, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere garsoniera AnaStroe AnaStroe Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere pentru o garsoniera din Bucuresti fara a-l autentifica la notariat. Doar un contract de inchiriere de mana ... (vezi toată discuția)
Inchiriere garsoniera - ajutor anghelada anghelada Doresc sa inchiriez o garsoniera, modern mobilata si aranjata, cu utilitatia, acces internet, telefon, centrala etc... Intrebarile mele sunt: 1. atunci cand ... (vezi toată discuția)
Nerestituirea garantiei la un contract de chirie si, in consecinta, neplata intretinerii si a utilitatilor de catre chirias Bogdan4D Bogdan4D La 1 august 2014 am incheiat un contract de chirie pe 1 an. Plata chiriei era de 150 euro pe luna. Tot atunci am achitat si garantia 150 de euro, lucru statuat ... (vezi toată discuția)