avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate doru11051984

Activitate doru11051984

Buna ziua,

Am sa expun cat de pe scurt se poate situatia in care ne aflam.
Bloc nou cu locuinte individuale. Adresa este pe trada XXX la numarul 1.

In etapa de constructie a fost bransat la reteaua de apa pe baza unui aviz de bransare emis pe strada XXX numarul 2, in anul 2008.
Contructorul a cumarat contorul nou, si contorul a fost sigilat de compania furnizoare de apa.

Constructorul nu a incheiat niciodata contract cu compania de apa...
In prezent constituim asociatia de proprietari si dorim incheierea unui contract pe asociatie.
Compania furnizoare de apa ne conditioneaza incheierea contractului pe asociatie (alta persoana juridica decat contructorul) de plata consumului de apa la zi (ceea ce ce mise pare normal).

Intrebarea mea ar fi cat de legala este facturarea acestui consum de apa, pe baza unui contor fara verificare metrologica si mai mult acest contor si indexul initial nu apare nicaieri in evidentele companiei de apa. Cu toate ca poarta sigiliul acestei companii. Noi am dori sa contestam in instanta corectitudinea inregistrarii consumului pe baza acestui contor (deoarece sunt bineinteles si pierderi inregistrate - ca diferenta intre contorul din strada si ceie individuale de apartament). Compania ne someaza in prezent sa ne asumam integral si individual acest consum de apa, deoarece ei sunt in imposiblitatea de a face o instiintare de palta sa de a emite o factura pentru acest consum de apa.

Va multumesc anticipat.
Cu stima,
DG