avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Activitate Nico1983

Activitate Nico1983

Stimate avv. va mulțumesc frumos pentru răspuns. Sper sa nu am probleme. Tatăl este născut in Germania credeți ca are nevoie de certificatul de naștere inafara cărți de identitate sau este de ajuns cartea de identitate sau pașaportul?
El este de acord sa mergem împreuna la starea civilă sa o recunoască fără tribunal etc etc. Când bă fi in fata ofițerului de stare civilă este nevoie de un traducător ital-roman? Și as mai avea o întrebare...Putem cere sa poarte numele tatălui( eu fiind de acord)? Va mulțumesc din nou
Ma scuzați! Nu este de ajuns sa vina cu mine la înregistrarea minorului la organele competente sau in fata unui notar public? Va mulțumesc.
Buna ziua. Sunt mama unei fetițe de 5 ani care la monumentul nașterii ei nu a fost recunoscuta de către tatăl ei (ne-am despărțit înainte de naștere și atunci nu am vrut sa o recunoască). Acum, după cinci ani mi-am dat seama ca am făcut o greșeală și ca tatăl avea dreptul și are dreptul sa-i fie tata și in certificat. De când sa născut fetița a fost și este mereu in contact cu el știind ca este tatăl ei. Întrebarea mea este următoarea. Fetița este cetățean roman tatăl cetățean italian poate sa o recunoască acum după cinci ani in România? Anul acesta vin in țara sa înregistrez certificatul de naștere la starea civilă (e născuta in Italia) Dacă poate asteapta dori sa știu ce documente ne trebuie și care este procedura. Menționez ca eu sunt de acord ca sa o recunoască. Va mulțumesc