avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea fetiței după 5 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea fetiței după 5 ani

Buna ziua. Sunt mama unei fetițe de 5 ani care la monumentul nașterii ei nu a fost recunoscuta de către tatăl ei (ne-am despărțit înainte de naștere și atunci nu am vrut sa o recunoască). Acum, după cinci ani mi-am dat seama ca am făcut o greșeală și ca tatăl avea dreptul și are dreptul sa-i fie tata și in certificat. De când sa născut fetița a fost și este mereu in contact cu el știind ca este tatăl ei. Întrebarea mea este următoarea. Fetița este cetățean roman tatăl cetățean italian poate sa o recunoască acum după cinci ani in România? Anul acesta vin in țara sa înregistrez certificatul de naștere la starea civilă (e născuta in Italia) Dacă poate asteapta dori sa știu ce documente ne trebuie și care este procedura. Menționez ca eu sunt de acord ca sa o recunoască. Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Nico1983 , utilizator 16:45, 8 Februarie 2019
Buna ziua,
La acest moment tatal poate recunoaste copilul numai printr-o actiune in instanta.
Procedura este deschiderea unei actiuni in stabilirarea filiatiei.
Aceasta actiune se depune la judecatoria in circumscriptia careia apartineti cu locuinta unde se afla minora.
Ma scuzați! Nu este de ajuns sa vina cu mine la înregistrarea minorului la organele competente sau in fata unui notar public? Va mulțumesc.
Ba da doamna, e de ajuns sa vina cu dvs la starea civila si sa recunoasca copilul.
Nu aveti de ce sa ajungeti in instanta.

Art. 416

Formele recunoaşterii

(1) Recunoaşterea poate fi făcută prin declaraţie la serviciul de stare civilă, prin înscris autentic sau prin testament.

(2) Dacă recunoaşterea este făcută prin înscris autentic, o copie a acestuia este trimisă din oficiu serviciului de stare civilă competent, pentru a se face menţiunea corespunzătoare în registrele de stare civilă.

(3) Recunoaşterea, chiar dacă a fost făcută prin testament, este irevocabilă.



ca si acte, vedeti in link
[ link extern ] /
[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
gi-jane2, moderator
Daca vine si dumnealui, sa vina cu dvs la starea civila si o recunoaste acolo. Foarte simplu.
El este de acord sa mergem împreuna la starea civilă sa o recunoască fără tribunal etc etc. Când bă fi in fata ofițerului de stare civilă este nevoie de un traducător ital-roman? Și as mai avea o întrebare...Putem cere sa poarte numele tatălui( eu fiind de acord)? Va mulțumesc din nou

Alte discuții în legătură

Recunoastere tardiva a minorilor ninabv ninabv Buna ziua .Doresc si eu pe aceasta cale raspunsul la o problema nerezolvata anca.An anul 2002 am nascut 2 fetite gemene,dintr-o relatie de concubinaj.La acea ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii gina36 gina36 Buna ziua .as dori sa-mi spuneti va rog cum s-ar putea face recunoasterea copilului meu de tata el fiind cetatean grec si eu ca mama cetatean roman.copilul s-a ... (vezi toată discuția)
Recunoașterea copilului de tata Fete Fete Dacă fiica Nectaria are trecut în dreptul tatălui linie,iar tatăl ei natural vrea să o recunoască,dar noi nu suntem căsătoriți,ce trebuie să facă ... (vezi toată discuția)