avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoașterea copilului de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoașterea copilului de tata

Dacă fiica Nectaria are trecut în dreptul tatălui linie,iar tatăl ei natural vrea să o recunoască,dar noi nu suntem căsătoriți,ce trebuie să facă el? Poate pur si simplu sa meargă la starea civilă să o declare că fiica? Fetița are 2 ani.
Cel mai recent răspuns: Fete , utilizator 14:08, 15 Martie 2017
Declaratie la Starea civila si un nou certificat de nastere.
Buna seara,
Art. 416 Cod civil spune:
Formele recunoaşterii
(1) Recunoaşterea poate fi făcută prin declaraţie la serviciul de stare civilă, prin înscris autentic sau prin testament.
(2) Dacă recunoaşterea este făcută prin înscris autentic, o copie a acestuia este trimisă din oficiu serviciului de stare civilă competent, pentru a se face menţiunea corespunzătoare în registrele de stare civilă.
(3) Recunoaşterea, chiar dacă a fost făcută prin testament, este irevocabilă.

Deci:
- poate sa merga la starea civila
- poate sa mearga la notar.
Sper ca veti face cat mai repede demersurile!
Mulțumesc,o să facem așa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoașterea copilului Alexandru Elena-Raluca Alexandru Elena-Raluca Am un băiețel de 11 pe care tatăl său nu la recunoscut când l-am născut i-ar in dreptul numelui la tată este tras linie dar acum dorește să îl ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea fetiței după 5 ani Nico1983 Nico1983 Buna ziua. Sunt mama unei fetițe de 5 ani care la monumentul nașterii ei nu a fost recunoscuta de către tatăl ei (ne-am despărțit înainte de naștere ... (vezi toată discuția)
Termen recunoaștere copil FLORINTACHE FLORINTACHE Bună seara. În urma unui proces de tagada a paternității s a stabilit ca soțul mamei nu e tatăl biologic al copilului. Exista vreun termen pana la care ... (vezi toată discuția)