avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Termen recunoaștere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Termen recunoaștere copil

Bună seara. În urma unui proces de tagada a paternității s a stabilit ca soțul mamei nu e tatăl biologic al copilului. Exista vreun termen pana la care tatăl biologic poate recunoaște copilul la starea civila? Momentan e plecat din tara. Un vecin ne spunea ca dacă împlinește copilul 1 an nu mai poate sa l recunoasca la stare civila ci numai prin instanta. Cum e corect? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:08, 20 Ianuarie 2020
Il poate recunoaste oricand la starea civila. Vecinul sa isi vada de treaba lui, care o fi aia.
Multumesc frumos. Chiar ne îngrijorasem ca tatăl biologic nu poate veni acum in tara pentru a merge la starea civila si urmează sa împlinească un an copilul și vecinul fără sa l abordam noi ne tot spune ca asa a pățit un var de al lui care s a dus la stare civila și nu i au primit declarația de recunoaștere și l au trimis la instanta ca împlinise un an copilul. Mulțumesc mult.
O fi fost trimis la instanta, dar pt alt motiv

Art. 416

Formele recunoaşterii

(1) Recunoaşterea poate fi făcută prin declaraţie la serviciul de stare civilă, prin înscris autentic sau prin testament.

(2) Dacă recunoaşterea este făcută prin înscris autentic, o copie a acestuia este trimisă din oficiu serviciului de stare civilă competent, pentru a se face menţiunea corespunzătoare în registrele de stare civilă.

(3) Recunoaşterea, chiar dacă a fost făcută prin testament, este irevocabilă.

Detalii: [ link extern ]

dupa cum vedeti, nu e prevazut vreun termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test paternitate Jaded1974 Jaded1974 Am un copil dintr-o relatie extraconjugala, nu este recunoscut. Tatal ameninta cu proces de stabilire a paternitatii si cu test adn. Este posibil? (vezi toată discuția)
Paternitate - declaratie de recunoastere minor, refuz de punere in aplicare la starea civila Roman85 Roman85 Doamnelor si Domnilor avocati va supun atentiei urmatorul caz la care astept un raspuns Am fost la notariat am dat declaratie de ... (vezi toată discuția)
Anulare din oficiu certificat nastere minor Ramona89010 Ramona89010 Buna ziua. In urma depunerii unei declaratii notariale de recunoastere minor mi-a fost modificat certificatul de nastere al copilului. Cand am fost la starea ... (vezi toată discuția)