avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoașterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoașterea copilului

Am un băiețel de 11 pe care tatăl său nu la recunoscut când l-am născut i-ar in dreptul numelui la tată este tras linie dar acum dorește să îl treacă pe numele său,cum putem să procedăm fără să mai mergem prin instanță
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:39, 1 Februarie 2018
La acest moment este necesara o hotarare judecatoreasca de recunoastere a minorului.
Nu aveti solutie alternativa pentru a ocoli instanta.
hm, pt recunostere sa mearga tatal la starea civila, acolo il recunoaste.
daca vreti sa ii schimbati si numele copilului, depune cerere la instanta pt incuviintare purtare nume.
Buna ziua,
conform art. 416 C.Civ.
Formele recunoaşterii
(1) Recunoaşterea poate fi făcută prin declaraţie la serviciul de stare civilă, prin înscris autentic sau prin testament.
(2) Dacă recunoaşterea este făcută prin înscris autentic, o copie a acestuia este trimisă din oficiu serviciului de stare civilă competent, pentru a se face menţiunea corespunzătoare în registrele de stare civilă.
(3) Recunoaşterea, chiar dacă a fost făcută prin testament, este irevocabilă.

Puteti merge la un notar si tatal sa dea o declaratie de recunoastere a minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii facuta in afara tarii refuzata la starea civila ContSters100836 ContSters100836 Buna ziua, am mare nevoie de ajutor. Baietelul meu are 11 luni si tatal lui, cetatean australian, nu a fost in tara la data nasterii si nici nu a revenit in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca tatal recunoaste un copil prin declaratie notariala, copilul ... Ciobanita55 Ciobanita55 Buna ziua!Daca tatal recunoaste un copil prin declaratie notariala,copilul purtand deja numele mamei i se v-a schimba numele cu cel al tatalui sau va ramane pe ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea si incuviintarea purtarii numelui abramburicaica abramburicaica Va rog sa-mi explicati: recunoasterea poate fii facuta de concubin la starea civila sau la notar oricand,la orice varsta a copilului ? Incuviintarea purtarii ... (vezi toată discuția)