Am o fiica de 28 de ani, mama unui baietel de 8 ani care a introdus o actiune de divort de curand. Prima infatisare a fost stabilita la inceputul lui septembrie. Mentionez ca sotul sau nu lucreaza, nu aduce nici un venit in casa de mai multi ani, iar la insistentele fiicei mele care-l indeamna sa se angajeze el raspunde ca nu are nici un chef de a se angaja. Deoarece salariul fetei este foarte mic iar ea trebuie sa plateasca chirie, intretinere, mincare si toate cheltuielile necesare ea ar dori sa-si gaseasca un alt domiciliu inpreuna cu fiul sau. Cum poate realiza acest lucru ramanand in limitele legii, sa obtina mai repede custodia copilului si sa poata locui fara sotul sau care nu contribuie cu nimic la cheltuielile familiei. Va multumesc pentru raspunsuri.
Celelalte apartamente au centrale proprii. eu stau cu chirie acolo, iar proprietarul nu vrea sa instaleze centrala termica. Ca si nr de apartamente sunt doar 8. Nu am repartitoare. Exista un contor de caldura pe toata scara. Contor care masoara energia termica din apartament si de pe casa scarii. Ar fi trebuit sa calculeze energia termica pentru casa scarii repartizata fiecarui apartament. Suma de plata pentru ap era de doua ori mai mare decat pentru totalul costului energiei termice de pe casa scarii.
buna seara. ma confrunt cu o problema cu firma care asigura calculul cotei de intretinere. mentionez ca la inceputul lunii martie eram cu plata la zi la intretinere, iar la ora actuala am o restanta de circa 2000 lei .totul petrecandu-se in decursul acestui an. mai mentionez apartamentul are 2 camere, nu are apa calda, are contoare de apa rece, pe scara eram singurul bransat la radet, iar pe scara mai erau 3 calorifere in stare de functionare. cand am cerut firmei care se ocupa cu administratia blocului acte care atesta autorizarea acesteia sa faca aceasta activitate si formulele de calcul aplicate la calcularea cotei de caldura ce revine apartamentului meu si a celorlalte apartamente mi-au fost aratate niste calcule care nu aveu nici o relevanta. formulele nu erau conform legii.
ce ma sfatuiti sa fac in continuare deoarece aceste sume cresc in progresie geometrica, iar eu vreu sa fiu cu plata la zi. cui trebuie sa ma adresez?