avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati mai mari decat cota de intretiner
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati mai mari decat cota de intretiner

buna seara. ma confrunt cu o problema cu firma care asigura calculul cotei de intretinere. mentionez ca la inceputul lunii martie eram cu plata la zi la intretinere, iar la ora actuala am o restanta de circa 2000 lei .totul petrecandu-se in decursul acestui an. mai mentionez apartamentul are 2 camere, nu are apa calda, are contoare de apa rece, pe scara eram singurul bransat la radet, iar pe scara mai erau 3 calorifere in stare de functionare. cand am cerut firmei care se ocupa cu administratia blocului acte care atesta autorizarea acesteia sa faca aceasta activitate si formulele de calcul aplicate la calcularea cotei de caldura ce revine apartamentului meu si a celorlalte apartamente mi-au fost aratate niste calcule care nu aveu nici o relevanta. formulele nu erau conform legii.
ce ma sfatuiti sa fac in continuare deoarece aceste sume cresc in progresie geometrica, iar eu vreu sa fiu cu plata la zi. cui trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:04, 14 Septembrie 2009
In primul rand faceti o adresa scrisa chiar celor care calculeaza prin care le comunicati ca nu sunteti de acord cu sumele cerute la intretinere si penalizari si apoi reclamati si la departamentul specializat al primariei.
Cate apartamente sunteti pe scara si de ce numai Dv. sunteti bransat la RADET?
Celorlalte apartamente ce caldura ziceti ca le-au calculat?
Mai stiti ce calcule v-au aratat de ziceti ca nu sunt legale?
De ce ati intitulat topicul "penalitati mai mari decat....." daca intrebati de caldura?
.........................
Ce vreau sa spun este ca inainte sa intrati in conflict cu ei ar trebui sa va documentati asupra modului de calcul. Aveti repartitoare la calorifere?
Celelalte apartamente cu ce se incalzesc? Multa nedumerire starneste mesajul Dv.
Astept amanunte.
primul pas era sa faceti contestatie la calculul intretinerii in 10 zile de la afisarea tabelului pe luna contestata si sa o inminati presedintelui, cu argumentatia de rigoare. in comitetul executiv ar fi trebuit sa se discute problema dvs si sa primiti un raspuns in 7 zile de la data inminarii recipisei.
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2009
ContSters61266, utilizator
Celelalte apartamente au centrale proprii. eu stau cu chirie acolo, iar proprietarul nu vrea sa instaleze centrala termica. Ca si nr de apartamente sunt doar 8. Nu am repartitoare. Exista un contor de caldura pe toata scara. Contor care masoara energia termica din apartament si de pe casa scarii. Ar fi trebuit sa calculeze energia termica pentru casa scarii repartizata fiecarui apartament. Suma de plata pentru ap era de doua ori mai mare decat pentru totalul costului energiei termice de pe casa scarii.
Pai daca sunteti singurul care consumati energie termica din sistemul centralizat mi se pare corect ca dv sa suportati intreaga factura emisa de furnizor din care sa se scada o mica suma aferenta incalzirii caloriferelor de pe casa scarii care sa fie repartizata tuturor apartamentelor.
Cred ca dl. Felix ar putea sa ne lamureasca cam ce procent ar trebui sa se repartizeze tuturor.
Oricum cea mai mare suma ar trebui sa o suportati dv fiind singurul bransat la sistemul centralizat. Daca si dv o sa va debransati cred ca furnizorul nu va mai da energie termica in scara respectiva , disparand astfel si caldura pe casa scarii.
Acea caldura , pe casa scarii si pe tevile de pe scara sau care trec prin apartamentele celorlalti, se degaja numai pentru ca trebuie sa vi se incalzeasca dv caloriferele .

Alte discuții în legătură

Situatie asociatii proprietari caldura radet RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Multi adm.de imobile va roaga daca puteti sa ne lamuriti cu sistemul centralizat de alimentare cu energie termica raportata la apart. debransate de la ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii in blocuri cu repartitoare lala2011 lala2011 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc care are apartamente cu repartitoare si microcentrale termice, personal am microcentrala si de anul trecut ni se impune sa ... (vezi toată discuția)
Care este formula de calcul a caldurii la partile comune intr-un bloc ? rolena rolena Avem contract separat cu RADET-ul pentru plata energiei termice, insa administratorul nu stie cat / cum sa calculeze suma ce ne revine de plata la incalzirea ... (vezi toată discuția)