avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PLATA CALDURII IN BLOCURI CU REPARTITOARE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PLATA CALDURII IN BLOCURI CU REPARTITOARE

Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc care are apartamente cu repartitoare si microcentrale termice, personal am microcentrala si de anul trecut ni se impune sa platim caldura "comuna". Mentionez ca toate caloriferele din spatiul comun au fost debransate.
Cum se poate rezolva aceasta inechitate?platesc ceea ce consum si ceea ce consuma altii ....?? Cum de la nivel national nu se face nimic. Va rog cei interesati dati un semn ...sa facem ceva!!! Banii ajung la termoficare si la cei care "calculeaza" =firmele de repartitoare , e o situatie similara cu caciucurile de iarna!!
Trebuie sa intelegeti urmatoarele:
- la furnizor ajung banii pe agentul termic livrat si inregistrat pe contorul de bransament, asa cum este si normal, nimic in plus.
Dincolo de acest contor de bransament, repartizarea intre apartamentele condominiului se face in baza unui program de calcul.
De caldura la comun beneficiaza toata lumea in spatiile comune si de la tevile verticale, nu numai cei conectati. Daca nu aveti calorifere pe holuri, atunci SET-ul instalatiei din partile comune va fi mai mic, deci si plata este mai mica decat daca ar fi functionat aceste calorifere pe holuri;

- firmele de repartitoare nu iau niciun ban de la locatari din factura emisa de furnizor, ci numai comisionul de calcul. Cei deconectati nu platesc sau nu ar trebui sa plateasca acest comision.

Inainte de a face ceva, ar trebui sa intelegeti ce vi se cere sa platiti.
stimata doamna , evident ca nu inteleg ca trebuie sa platesc caldura de pe teava emisa de furnizor si care ajunge la vecinii mei cu repartitoare, tevile verticaledin apartamentul meu sunt izolate , deci practic nu beneficiez de nimic din aceasta caldura , platesc evident ceea ce consum , consum inregistrat pe contorul meu, nelamurirea mea este: de ce nu se plateste "comunul " intre cei nedebransati...tinand cont de ceea ce am spus?
Daca nimeni nu v-a intrebat daca acele tevi sunt sau nu izolate , sa fi verificat aproximativ cat consumati dvs. cu acele tevi si deodata pe lista de plata apar de plata sume nereale inseamna ca cineva pe acolo face cum ii taie capul profitand de naivitatea dvs. . Oricum ar fi, banii sunt la dvs. in buzunar, nu?.
ce parere aveti intr-un bloc in care tevile din spatiul comun : casa scarii si subsolul sunt izolate , tevile comune din apartamentele debransate sunt de asemenea izolate...care ar fi suma , procentul pe care apartamentele debransate ar trebui sa-l acopere din suma / caldura care intra in bloc/ scara?
Nu cereti asemenea raspunsuri pentru ca trebuie facute calcule...si nimeni nu ar putea raspunde la asemenea intrebare generala decat cu un raspuns eronat.

Daca nu veti dori sa intelegeti, evident ca orice v-ar spune cineva altfel decat sunteti dispusa sa vedeti scris, nu veti accepta ...dar nu stiu la ce va ajuta asta.

De ce indurati atata nedreptate si facturi umflate la bloc si nu va mutati la o casuta la curte unde nu veti mai avea de-a face cu vecini de apartament, cu asociatie de proprietari, cu firme de calcul etc...si unde v-ati plati factura strict cat consumati?
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Cheltuielile cu incalzirea pe spatiile comune patrichi_stefan patrichi_stefan Administratorul asociatiei blocului cu o singura scara unde locuiesc ne-a pus anul trecut la plata cheltuielilor cu incalzirea pt spatii comune..Inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Subsolul e de vina? ContSters189595 ContSters189595 buna ziua suntem o asociatie formata din mai multe blocuri unan dintre scari avand repartioare. as dori sa stiu cum se imparte factura radet .ce ... (vezi toată discuția)
lipsa parti comune ale blocului- se pot cere cheltuieli de incalzire ? NeluBalas NeluBalas Buna seara.Subsolul blocului este neamenajat ( pamant pe jos cum a ramas de la constructor),tevile sunt izolate ,pe casa scarii caloriferele au fost ... (vezi toată discuția)