radufb a scris:
Celelalte apartamente au centrale proprii. eu stau cu chirie acolo, iar proprietarul nu vrea sa instaleze centrala termica. Ca si nr de apartamente sunt doar 8. Nu am repartitoare. Exista un contor de caldura pe toata scara. Contor care masoara energia termica din apartament si de pe casa scarii. Ar fi trebuit sa calculeze energia termica pentru casa scarii repartizata fiecarui apartament. Suma de plata pentru ap era de doua ori mai mare decat pentru totalul costului energiei termice de pe casa scarii.
Acum am inteles.
Pentru partile comune (Atentie!! caldura difuzata de la contorul din subsol pana la capatul coloanei, trecand prin tevile verticale, caloriferele Dv. si caloriferele de pe casa scarii) inseamna cel mult 25% din valoarea facturii. Restul de 75% o suportati Dv.
Deci
nu cred (aproape sunt convinsa) ca v-a gresit calculul la caldura, ba dimpotriva, au pus chiar mai mult la "partea comuna", daca ziceti ca platiti de 2 ori mai mult decat la partile comune - asta inseamna 2 parti ale Dv si 1 parte "comun", adica Dv platiti 66% in loc de 75%.
Neavand sumele in fata nu am cum sa va spun la fix, dar in principiu nu aveti de ce sa fiti revoltat in aceasta privinta. Asta din ce ne-ati spus pana acum.
Acum, ce vreau sa stiu este daca ceilalti locatari platesc acea suma "la comun" pentru caldura?
...............
O solutie pentru Dv. de a plati mai putin este
sa va contorizati.
Logica este ca Dv. platiti si ceva pierderi de caldura, asa ca, in cazul contorizarii ati plati ce consumati, iar pierderea de caldura s-ar duce in calcul pe "partea comuna", care ar creste, e adevarat, dar ati plati pe consum individual mult mai putin, pe partea de comun ceva mai mult ca acum. Per total mai putin decat in prezent.