avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati mai mari decat cota de intretiner
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati mai mari decat cota de intretiner

buna seara. ma confrunt cu o problema cu firma care asigura calculul cotei de intretinere. mentionez ca la inceputul lunii martie eram cu plata la zi la intretinere, iar la ora actuala am o restanta de circa 2000 lei .totul petrecandu-se in decursul acestui an. mai mentionez apartamentul are 2 camere, nu are apa calda, are contoare de apa rece, pe scara eram singurul bransat la radet, iar pe scara mai erau 3 calorifere in stare de functionare. cand am cerut firmei care se ocupa cu administratia blocului acte care atesta autorizarea acesteia sa faca aceasta activitate si formulele de calcul aplicate la calcularea cotei de caldura ce revine apartamentului meu si a celorlalte apartamente mi-au fost aratate niste calcule care nu aveu nici o relevanta. formulele nu erau conform legii.
ce ma sfatuiti sa fac in continuare deoarece aceste sume cresc in progresie geometrica, iar eu vreu sa fiu cu plata la zi. cui trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:04, 14 Septembrie 2009
radufb a scris:

Celelalte apartamente au centrale proprii. eu stau cu chirie acolo, iar proprietarul nu vrea sa instaleze centrala termica. Ca si nr de apartamente sunt doar 8. Nu am repartitoare. Exista un contor de caldura pe toata scara. Contor care masoara energia termica din apartament si de pe casa scarii. Ar fi trebuit sa calculeze energia termica pentru casa scarii repartizata fiecarui apartament. Suma de plata pentru ap era de doua ori mai mare decat pentru totalul costului energiei termice de pe casa scarii.

Acum am inteles.
Pentru partile comune (Atentie!! caldura difuzata de la contorul din subsol pana la capatul coloanei, trecand prin tevile verticale, caloriferele Dv. si caloriferele de pe casa scarii) inseamna cel mult 25% din valoarea facturii. Restul de 75% o suportati Dv.
Deci nu cred (aproape sunt convinsa) ca v-a gresit calculul la caldura, ba dimpotriva, au pus chiar mai mult la "partea comuna", daca ziceti ca platiti de 2 ori mai mult decat la partile comune - asta inseamna 2 parti ale Dv si 1 parte "comun", adica Dv platiti 66% in loc de 75%.
Neavand sumele in fata nu am cum sa va spun la fix, dar in principiu nu aveti de ce sa fiti revoltat in aceasta privinta. Asta din ce ne-ati spus pana acum.
Acum, ce vreau sa stiu este daca ceilalti locatari platesc acea suma "la comun" pentru caldura?
...............
O solutie pentru Dv. de a plati mai putin este sa va contorizati.
Logica este ca Dv. platiti si ceva pierderi de caldura, asa ca, in cazul contorizarii ati plati ce consumati, iar pierderea de caldura s-ar duce in calcul pe "partea comuna", care ar creste, e adevarat, dar ati plati pe consum individual mult mai putin, pe partea de comun ceva mai mult ca acum. Per total mai putin decat in prezent.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie asociatii proprietari caldura radet RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Multi adm.de imobile va roaga daca puteti sa ne lamuriti cu sistemul centralizat de alimentare cu energie termica raportata la apart. debransate de la ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii in blocuri cu repartitoare lala2011 lala2011 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc care are apartamente cu repartitoare si microcentrale termice, personal am microcentrala si de anul trecut ni se impune sa ... (vezi toată discuția)