avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate Florrrentin

Activitate Florrrentin

Buna seara,
in primul rand va multumesc pentru raspuns;din cate stiu,raedpp erau cei care se ocupau cu casele nationalizate la noi in oras.Pana la ultima prelungire a contractului de inchiriere(2014),nu aparuse niciun mostenitor/proprietar valid care sa revendice imobilul.
In orice caz,dupa o zi oribila,raspunsul dumneavoastra m-a mai linistit.

Va multumesc si va doresc o seara frumoasa!
Buna ziua,
Mama mea,este titular,de 40 de ani, al unui contract de inchiriere a unei case nationalizate;pana acum,la fiecare 5 ani,contractul de inchiriere se reinnoia;in contract,mai sunt luati in spatiu,fratele meu si eu,care,de curand si dupa lungi eforturi,mi-am cumparat un apartament mic.
Conform legii 112/1995 ,Capitolul III : " Nu beneficiază de prevederile alin. 1 și 2 și poate fi evacuat după trecerea unui an de la intrarea în vigoare a prezentei legi:
a) chiriașul titular sau membrii familiei sale - soț, soție, copii minori - care au dobândit ori au înstrăinat după 1 ianuarie 1990, în localitatea de domiciliu, o locuință corespunzătoare normelor stabilite prin Legea nr. 5/1973 ".
Mentionez,ca pana acum,niciun membru de familie nu a fost proprietar pe nimic.
Intrebarea mea catre dumneavoastra este:

Titularul de contract de inchiriere(mama mea),mai poate prelungi contractul de inchiriere pe inca 5 ani sau vor fi evacuati(mama si fratele meu) din cauza ca eu am devenit proprietar al apartamentului recent cumparat?

Astept cu deosebit interes raspunsul/solutia dumneavoastra!
Va multumesc mult!