avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Protectia chiriasilor din casele nationalizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Protectia chiriasilor din casele nationalizate

Buna ziua,
Mama mea,este titular,de 40 de ani, al unui contract de inchiriere a unei case nationalizate;pana acum,la fiecare 5 ani,contractul de inchiriere se reinnoia;in contract,mai sunt luati in spatiu,fratele meu si eu,care,de curand si dupa lungi eforturi,mi-am cumparat un apartament mic.
Conform legii 112/1995 ,Capitolul III : " Nu beneficiază de prevederile alin. 1 și 2 și poate fi evacuat după trecerea unui an de la intrarea în vigoare a prezentei legi:
a) chiriașul titular sau membrii familiei sale - soț, soție, copii minori - care au dobândit ori au înstrăinat după 1 ianuarie 1990, în localitatea de domiciliu, o locuință corespunzătoare normelor stabilite prin Legea nr. 5/1973 ".
Mentionez,ca pana acum,niciun membru de familie nu a fost proprietar pe nimic.
Intrebarea mea catre dumneavoastra este:

Titularul de contract de inchiriere(mama mea),mai poate prelungi contractul de inchiriere pe inca 5 ani sau vor fi evacuati(mama si fratele meu) din cauza ca eu am devenit proprietar al apartamentului recent cumparat?

Astept cu deosebit interes raspunsul/solutia dumneavoastra!
Va multumesc mult!
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
Florrrentin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florrrentin , utilizator 18:05, 11 Februarie 2019
Daca imobilul nu a fost castigat de adevărații proprietari,prelungirea facandu-se de către afi/primărie etc greu de crezut ca o sa întâmpinați probleme,nu exista o baza de date comună astfel încât să verifice cineva.
Buna seara,
in primul rand va multumesc pentru raspuns;din cate stiu,raedpp erau cei care se ocupau cu casele nationalizate la noi in oras.Pana la ultima prelungire a contractului de inchiriere(2014),nu aparuse niciun mostenitor/proprietar valid care sa revendice imobilul.
In orice caz,dupa o zi oribila,raspunsul dumneavoastra m-a mai linistit.

Va multumesc si va doresc o seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa nationalizata cica... Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Buna ziua, Va prezint o speta interesanta...2 frati locuiesc intr-o casa nationalizata de 30 de ani.Initial au fost si parintii fireste.Acestia au decedat ... (vezi toată discuția)
Drepturile chiriasilor teoma teoma Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu legislatia in vigoare privind drepturile chiriasilor din casele retrocedate. Un link catre legi mi-ar fi de ajutor, nu ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract inchiriere cu icral natalias_111 natalias_111 Locuiesc intr-un apartament cu chirie la stat si la solicitarea mea catre ICRAL pentru prelungirea contractului de inchiriere mi s-a raspuns ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)