avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prelungire contract inchiriere cu icral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prelungire contract inchiriere cu icral

Locuiesc intr-un apartament cu chirie la stat si la solicitarea mea catre ICRAL pentru prelungirea contractului de inchiriere mi s-a raspuns ca trebuie sa apara legea si normele metodologice si abia dupa aceea se poate discuta despre prelungire.
Poate cineva sa-mi spuna ceva despre ce lege si norme este vorba?
Mentionez ca apartamentul este solicitat in compensare de catre o persoana care nu l-a avut niciodata in proprietate, ca este proces pe rol - in apel - unde am facut interventie (in prima faza nu am fost parte, afland de solicitarea acestei persoane la depunerea cererii de cumparare cand am fost instiintata de existenta acestui proces).
Va rog un raspuns, pentru ca trebuie sa obtin prelungirea acestui contract!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: csaszarcatalin , utilizator 01:06, 31 Martie 2009
Dv. veti depune in dublu exemplar la ICRAL cererea de prelungire a contractului X din data ...., din care veti pastra un exemplar cu nr. si data de inregistrare a cererii, la care ICRAL trebuie sa va dea un raspuns in scris in termen de 30 de zile. In cazul in care nu o face, il veti actiona in instanta.
Aceste lucruri nu pot fi facute decat prin inscrisuri, nu pe vorbe... In instanta trebuie dovezi, nu promisiuni de la vreun angajat al ICRAl-ului...
Angajati un avocat! ;)
Cu aceeasi problema ne confruntam si noi.Cei de la I.C.R.A.L. nu ne pot lamuri cu nimic,spunandu-mi chiar ca nu se stie daca se mai prelungesc contractele sau in ce mod se va face.Problema e ca noua n-i se expira pe 8 aprilie si nu stim incotro sa o luam,mai ales ca avem chiria ,intretinerea la zi neavand nici o restanta .
SI inca ceva :am incercat sa trecem contractul de pe numele mamei pe numele meu.Am fost la I.c.r.a.l. si m-am interesat.M-i sa zis ca se poate doar daca mama si fratele merg un fata notarului si declara ca cedeaza contractul in favoarea mea .Asa am facut ,dar ne-au intors spunandu-ne ca trebuia sa zica la notar ca cedeaza contractul definitiv.Bun.Asa am facut doar ca la notar n-i sa sugerat sa declare respectivii (mama si fratele)ca cedeaza definitiv contractul doar in favoarea mea specificandu-se clar asta deoarece se poate interpreta ca mama care e titular de drept renunta definitiv ne mai dorind casa si astfel sa ajungem pe drumuri.Iar cei de la I.c.r.a.l. spunand ca nu e bun actul ca trebuie sa declare ca renunta fara sa se specifice in favoarea cui.SINCER nU MAI INTELEG nimic.Va rog sa ma lamuriti daca puteti
In niciun caz nu va recomand sa depuneti la ICRAL un act autentic prin care mama si fratele dv., în speță, titularii de contract, să renunţe definitv şi irevocabil la dreptul lor locativ, deoarece aceasta ar conduce la o reziliere unilaterală a contractului din partea chiriaşilor, ceea ce înseamnă posibilitatea evacuării lor pentru lipsă de titlu şi încheierea contractului de închiriere cu alţi chiriaşi.
Dacă cei de la ICRAL nu sunt de acord cu formularea declaraţiei de renunţare la contract numai în favoarea dv., atunci nu mai depuneţi niciun act, contractul de închiriere trebuie să se reînnoiască cu aceiaşi chiriaşi de către ICRAL, dacă imobilul nu a fost revendicat sau nu există litigiu pe rol privind revendicarea sa.
Nu văd de ce nu vă treceţi dv. în contractul de închiriere ca membru al familiei, urmând ca să beneficiaţi si dv. de beneficiile acestui contract ca şi titularul şi celălalt membru al familiei - fratele dv....;)
Va multumesc pentru raspuns.Chiar de aceea nu am lasat nici un document acolo caci ceva nu era in regula cu insistentele respectivilor de la i.c.r.a.l.Va multumesc din suflet

Alte discuții în legătură

Proprietate icral subsonic subsonic Buna ziua Am o problema pe care as dori sa o clarific cumva si apelez in acest sens la cunostiintele dvs. juridice. Acum cativa zeci de ani mama mea a ... (vezi toată discuția)
Proces pretentii cu evacuare din casa nationalizata cainebogdan cainebogdan Buna Ziua As avea nevoie de sfaturile dvs. intr-o problema foarte incurcata. Mama mea si eu am locuit intr-o casa nationalizata iar acum nu mai locuieste ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa fac succesiunea dupa decesul tatalui meu ,am ramas ... florinm58 florinm58 Trebuie sa fac succesiunea dupa decesul Tatalui meu ,am ramas eu ,Mama ,si fratel meu ,am locuit si locuiesc in acest apartament cu parintii mei ,fratele fiind ... (vezi toată discuția)