avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces pretentii cu evacuare din casa nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces pretentii cu evacuare din casa nationalizata

Buna Ziua

As avea nevoie de sfaturile dvs. intr-o problema foarte incurcata.
Mama mea si eu am locuit intr-o casa nationalizata iar acum nu mai locuieste decat sora mea.
Titularul contractului cu I.C.R.A.L. a fost mama mea care a decedat anul trecut in noiembrie 2012 , mentionez ca la data mortii mamei mele ea locuia impreuna cu sora mea acolo.Mama a fost titulara de contract iar eu cu sora mea am fost prinsi intr-o anexa la contract ca locuim acolo + ca eu am avut buletinul pe acea adresa pana in acest an in luna martie , sora mea a fost inregistrata pe alta adresa in alt sector de la varsta de 14 ani deoarece nu a mai putut sa fie inregistrata pe adresa casei nationalizate neavand un contract valabil de inchiriere.
Proprietarului ia fost restituita casa in 2001 iar de atunci pana acum sa judecat cu restul locatarilor din bloc evacuindu-i , acum a venit si randul nostru. Aceasta evacuare a durat atata timp deoarece fostii chiriasi l-au dat in judecata pe proprietare contestandu-i dreptul de proprietate + ca prefectura a dat in judecata primaria care la pus in posesie pe proprietar cu acest imobil.
Eu nu mai locuiesc acolo fizic de cel putin 5 ani insa buletinul mi l-am schimbat anul acesta . L-am schimbat asa tarziu pentru ca altfel trebuia sa schimb toate actele. Eu locuiesc la sotie cu copilul meu de 5 ani ne mai avand o legatura cu cea ce sa intamplat cu casa.
Azi am avut primul termen la proces si m-am prezentat eu cu sora mea.
judecatoarea ne-a intrebat pe fiecare in parte daca dorim un aparator , eu am refuzat si am cerut explicatii de ce sunt implicat intr-un proces unde nu am legatura decat ca am locuit acum multi ani in acel imobil , iar sora mea fiind eleva si fara un venit a solicitat un aparator insa a omis sa spuna ca din oficiu ...practic ea fiind in imposibilitate de a-si angaja unul.
Cel care ne-a dat in judecata doreste evacuarea noastra plus pretentii de chirie retroactive din 2001 pana azi in valoare de 75 lei pe zii. Eu i-am zis ca imi dau tot concursul in acest proces si din partea mea ii dau semnatura la notar ca renunt la apartament insa sa renunte si el la procesul de pretentii ...si sa codit ca nu vrea ...insa ar fi foarte fericit daca as lua mobila sora mea s-ar duce sa locuiasca la camin iar el sa intre in casa si urmeaza pe parcursul trecerii timpului instanta sa ne dea si hotararea definitiva si irevocabila cu , care am putea merge la primarie sa primim un ajutor pentru sora mea in prima faza ajutor la plata chiriei pentru 2 ani iar dupa aceea cel putin in teorie o locuinta sociala. Mentionez ca sora mea are ceva rude dar nimeni nu vrea so ia in spatiu ,iar la aceasta ora are adresa in buletin la niste vecini.
As dorii sa va intreb cum ar putea evolua toata aceasta situatie ... In cazul meu care nu mai locuiesc acolo de foarte multi ani , cum a reusit el sa ma dea pe mine in judecata pentru niste pretentii financiare daca eu fizic nu mai stau acolo iar titularul de contract cu I.C.R.A.L. este mama ? Iar noi nu aveam un contract cu el de inchiriere Si daca am gresit ca nu am cerut un aparator? Dar chiar nu am vazut logica situatiei.
Mentionez ca mama mea la data decesului nu avea nici macar 1 leu al ei , nu avea nimic ...numai datorii.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Prelungire contract inchiriere cu icral natalias_111 natalias_111 Locuiesc intr-un apartament cu chirie la stat si la solicitarea mea catre ICRAL pentru prelungirea contractului de inchiriere mi s-a raspuns ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Evacuare abuziva din locuinta piticaalina piticaalina Buna ziua,scriu acest mesaj pentru a afla daca se mai poate face ceva in urmatoarea situatie:in anul 1983 parintii mei s-au mutat in Bv din alt oras,au stat in ... (vezi toată discuția)
Taxa foarte mare pentru un executor judecatoresc mariapah mariapah Am locuit intr-o casa nationalizata,30 de ani , iar in 2010 a fost retrocedata. Proprietarul nu a vrut sa ne prelungeasca contractul de inchiriere si ne-a dat ... (vezi toată discuția)