Nu, nu am pierdut la salariu, doar ca avertismentul meu a venit la o zi dupa ce am depus o adresa la conducere prin care le explicam ca decizia pe care incercau sa mi-o bage pe gat, nu este legala. Au inteles asta, si ca raspuns la acesta adresa a doua zi am primit avertisment ca am incercat "sa-mi sustrag" propria decizie (adica in referat suna ceva de genul sustragerea unor acte, in afara institutiei cu scopul declarat de a fi consultate de altcineva (e de la sine inteles ca le-am spus ca voi consulta un avocat), si ca am ofensat cosilierul juridic prin atragerea atentiei ca mi-a prezentat doar bucati de lege care convine institutiei, adica interpreteaza legea doar in favoarea lor). Pentru anulare deciziei au scapat, pentru ca la proces cand s-au prezentat au venit si cu actul de anulare al deciziei, care cu totul si cu totul intamplator nu mi-a fost comunicat timp de 2 luni, timp in care au continuat sa se faca presiuni pt. acceptarea deciziei. Presiuni se fac si acum , insa conducerea insitutiei tot nu pricepe ca nu poate face tot ce vrea ea, pentru ca de asta exista Codul Muncii.
Da, poate e o sanctiune minima, dar e bazata pe MINCIUNA. Daca nu le dau acum un exemplu vor continua si pe viitor, si nu numai cu mine, dar si cu restul colegilor, cum de altfel se intampla de ani si ani de zile, si nimeni nu a ripostat. Pecizez ca lucrez in sistemul bugetar, si ca din punct de vedere al indeplinirii sarcinilor de serviciu, sau al disciplinei nu aveau ce sa-mi reproseze. De asta au inceput cu avertismentul, ca pe viitor sa dovedeasca ca "merit" sanctionarea.
Teoretic aveti dreptate. Insa realitatea la fata locului sta putin altfel la faza locului si difera de la caz la caz. In cazul judecatoarei mele, amanarea de peste n ori a unui proces (nu al meu) nu era nicio problema pt. celalalt implicat, pt. ca omul avea serviciu, si la patron sa tot lipsesti pe acest motiv nu e chiar o bucurie, asa ca sugestia judecatoarei a fost " -Atunci de ce nu ati cerut judecarea in lipsa?". Iar in cazul meu a intrebat scurt, eu am raspuns scurt, dar probabil fiind 30 aprilie, si gandindu-se la 1-2 mai libere, nu a mai fost atat de prioritar sa traga concuziile din actele depuse.
Nu e lipsa de interes, ci doar m-am gandit ca in felul acesta va citi si actele depuse. In plus cum v-am spus am mai consultat inital alt avocat care mi-a sugerat sa depun actele pt. judecarea in lipsa, pt. ca era destul de clar, si am ales varianta cu avocat. Nu prea mi-a folosit, sincer.
Oricum multumesc de sugestie. O sa incerc sa tin seama de ea. Inca o intrebare: recursul e judecat de acelasi judecator? Intreb pt. asa cum am mai spus prea mare lucru nu stiu despre tribunal, insa continui sa perseverez in ideea ca poate chiar exista dreptate. Daca nu aveam dreptate ma multumeam sa raman cu avertismetnul, care peste ceva timp se va prescrie. Apropos motivul respingerii este: neintemeiat.
Multumesc frumos de raspunsuri. Aveam de gand sa redactez recursul cu concursul unui avocat, cum de altfel am facut si prima oara. Asta dupa ce primesc motivul pentru care mi-a fost respinsa contestatia. Doar ca de data acesta vreau sa se judece in lipsa, pentru ca am consultat verbal 2 avocati si mi-au spus ca din acte e destul de clara speta.
Buna ziua,
Am intentat proces intsitutiei la care lucrez, care mi-a dat avertisment, in urma refuzului meu de a semna o decizie abuziva. Acesta din urma a fost anulata(decizia), insa avertismentul pe niste vinovatii fictive a ramas in vigoare (ceva de genul ca am sustras propriul act, adica decizia care ma privea direct, si mi-am insusit-o in "scopul declarat de a consulta pe cineva cu pregatire juridica". Nu a fost sustras, ci mi-a fost inmanat, si apoi luat inapoi pe motiv ca nu a fost semnat de catre mine, si in plus normal ca trebuia sa consult pe cineva pt. o deczie abuziva care ma priveste direct. In fine am deschis proces pt. anularea deciziei, si ieri am primit sentinta ca "se respinge contestatia" adica se respinge anularea avertismentului. Motivele nu stiu care sunt, ca inca nu mi-a fost comunicata acasa. Am inteles ca termenul de recurs este de 15 zile de la data comunicarii. Pentru ca este destul de dificil sa tot plec de la serviciu, si in plus motivul cred eu al pierderii procesului este ca s-a intrat in amanunte care nu priveau cauza directa, m-am hotarat ori sa ma reprezint singura, sau pentru "judecarea cauzei in lipsa", pentru ca din acte e destul de clar ca prin acest avertisment s-a incercat intimidarea mea, dupa care nerenuntand - au anulat actul.
Intrebare: ce trebuie sa contina un recurs: mai trebuies facute referiri la procesul pierdut (adica s-au adus acte de care nu aveam cunostinta, respectiv anularea deciziei), sau prezentate faptele ca si prima data in scris, cu completari ulterioare? Si in plus pot intenta recurs cu judecarea cauzei in lipsa? Ce sanse sunt la un recurs sa pot castiga daca cer judecarea cauzei in lipsa? Sunt pentru prima data in acesta situatie, si nu stiu cum trebuie procedat.
Buna ziua,
Lucrez in sistemul bugetar. Am citit ca guvernul a inghetat posturile vacante ale bugetarilor pe 2008. Acesta masura este aplicata si la trecerea la o treapta superioara? Altfel spus institutia poate sa aprobe sau nu un concurs de promovare pe o treapta superioara?