avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai Teodorescu

Activitate Mihai Teodorescu

V am raspuns in privat. Inrre timp astept cu interes raspuns la problemele ridicate de mine. Va multumesc anticipat celor care binevoiesc sa o faca !
Adeverinta anterioara a expirat, insa eu de azi sunt intr-o situatie inedita si nu stiu dpdv legal cum sa procedez. Poate Dvs ma puteti lamuri
Am cerut in regim de urgenta adeverinta sambata 6mai ptr ca pe 10mai expira concediul medical (care a fost contestat de angajator asa cum am scris mai sus).
Mail ul personal, nu mai am acces la cel de serviciu odata predand toate echipamentele.
Hristos a Inviat !
Lucrez la o companie din august 2022 pe vanzar iar in Martie intr-o sambata am ramas blocat cu spatele. Am informat seful meu direct de situatia prezenta, amajuns la medicul de familie care mi-a dat 3 zile de co medical, apoi la medic specialist care a continuat medicalul. La inceputul lunii Aprilie am primit un mesaj de la directorul de vanzari intr-o zi de vineri ca luni de dimineata la prima ora sa ma prezint la firma la prima ora si sa aduc telefonul, laptopul, calculatorul si tableta cu toate accesoriile si sa le predau (intre timp am fost anuntat ca sunt probleme cu masinile de serviciu si va fi nevoie sa se foloseasca masina mea de serviciu iar ulterior 2 colegi au venit la mine acasa si au luat masina inainte de ziua prezentarii la serviciu) . Eram la medicul specialist chiar atunci care in baza discutiilor legate de starea mea de sanatate mi-a prelungit concediul medical pana in 21 aprilie. Am avut o conversatie scurta cu directorul de vanzari pe whatsapp sa inteleg motivul predarii celor de mai sus iar el a refuzat sa imi raspunda motivand ca o alta persoana stie. Am sunat-o dupa ce am iesit de la medic si mi-a spus ca e nevoie de un update de soft pe toate echipamentele inainte de a pleca la clienti. Pe 24 aprilie, cu toate ca nu eram pe deplin recuperat, am mers la firma si am predat echipamentele. Spre surprinderea mea mi s-a comunicat intr-un cadru restrand de persoana care avea toate documentele pregatite deja ca se doreste intreruperea colaborarii pe motiv ca in lunile decembrie-martie vanzarile au fost in scadere si ca patronul nu poate suporta pierderi. Am refuzat sa semnez preavizul si in acel moment tonul si atitudinea persoanei de la resurse umane s-a schimbat total. Mi-a spus ca nu mai am ce cauta, sa plec imediat si daca doresc sa dau in judecata angajatorul si voi castiga nu voi fi suportat de nimeni, ca voi fi singur si nu voi primi suport. A proferat jigniri la adresa mea fara ca eu sa reactionez. Mentionez ca acel preaviz la care persoana in cauza nu a dorit sa ma lase sa il fotografiez continea desfiintarea postului cu motivarea lunara a scaderii de vanzari. A spus ca trimite pe mail documentele fapt care s-a si intamplat insa eu nu am deschis mail-ul.
Am plecat pe jos acasa pret de cativa km si am inceput sa ma simt iar rau cu spatele. Am trecut pe la medicul de specialitate, am solicitat prelungirea concediului medical, am primit alte 2 saptamani care se termina astazi 10.05.2023. Am trimis pe mail si prin posta cu confirmare de primire concediul medical iar la ultima vizita la medicul specialist ptr a vedea rezultatele investigatiilor medicale mi-a comunicat faptul ca concediul medical a fost contestat de firma, ca sunt 2 martori care m-au vazut la firma in ziua de 24.04.2023 care au afirmat ca eram intr-o stare buna desfasurarii activitatii, ca este pus intr-o situatie sensibila iar daca doresc suplimentarea medicalului el nu o mai poate face decat daca societatea la care inca lucrez imi va elibera o alta adeverinta care sa ateste nr de zile de concediu medical la zi.
Am solicitat eliberarea de urgenta a acestui document sambata 06.05.2023 si am primis prin curier cu confirmare primire si prin email la contabila sefa care mi-a eliberat prima adeverinta.
Am sunat-o ieri si mi s-a spus ca exista o persoana externa firmei care vine odata pe saptamana la companie si care in baza completarii unor date poate emite adeverinta insa sa iau legatura cu persoana de la resurse umane. Am sunat-o si mi-a spus ca imi va elibera adeverinta in termenul legal, ca nu o intereseaza problema mea medicala. A insistat sa semnez acele acte trimise pe mail si mi-a inchis telefonul.
Am rugamintea sa imi dati un sfat, o recomandare asupra acestei situatii in care am fost pus si in care sunt in prezent. Daca mai sunt nelamuriri, va stau la dispozitie.
Va multumesc anticipat.
M-am lamurit, va multumesc.
Pana la urma ati revenit la motivul ptr care am deschis acest subiect si ne-am putut intelege. Cele bune, Doamne ajuta !
In regula. Ma puteti sustine in acest demers sau e nevoie de un avocat de meserie/specialitate ?
Excelent, inteleg ca acum trebuie sa iau legatura cu un avocat ?
Daca fac eu contestatia fara avocat am voie, daca da imi puteti spune va rog cum procedez in continuare ?
Ceea ce v-am rugat este sa analizati situatia mea si dinamica evenimentelor care au dus la intreruperea contractului de munca, daca anul 2017 mentionat in notificare are legatura sau nu cu persoana mea si daca pot contesta in cele 45 zile (au ramas 28) decizia angajatorului si cum o pot face mai precis.
Eu consider ca s-a facut un abuz in munca dat fiind faptul ca evenimentul care a dus la intreruperea contractului de munca nu are legatura cu fisa postului.
De asemenea in contract perioada de proba apare ca fiind de 120 zile iar in notificare apar 90 zile.
Ce parere aveti, se poate contesta cu sanse mari de succes in favoarea mea ?
Vorbesc de 2019.
Durata incepere contract: 20.08.2019
Perioada proba: 120 zile
Data incetarii contractului: 28.09.2019
Articolul: "Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia".
Nu mi se permite o scanare a instiintarii ca sa o vedeti integral. In cazul in care aveti nevoie de date suplimentare va rog sa reveniti cu un mesaj nou. Va multumesc!