avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate adra2004

Activitate adra2004

Adam Grecu a scris:

Nici nu stii ce sa mai spui! Romanul sta pe listele de asteptare in vederea primirii unei locuinte ANL sau a uneia sociale, ani de zile. Dupa ce o primeste, stai sa vezi de ce mare ”boier” este el, sa vezi de ce bataie de joc este in stare. Sa nu generalizam insa...(persoanele excluse sunt de fata!).
Primaria. Este cel mai prost administrator al statului din cati cunosc. Am mai spus si cu alte ocazii, spun si acum. Bataia de joc este la ordinea zilei, iar oameni ca si autorul topicului stau la cheremul majoritatii, a neputintei, a neimplicarii Primariei sau a CL in administrarea unui bun al statului...
Este adevarat, contractele de locatiune folosite au o varianta standard. Nu stiu cine naiba produce acest standard, dar este un standard care incurajeaza sa consumi si sa nu platesti, sa distrugi ceea ce statul (adica noi) am cotizat din greu pentru a le facilita lor accesul intr-o locuinta decenta, sa faci ce vrei fara sa dai socoteala nimanui, sa deranjezi cu zgomote si izbituri la orice ora toti vecinii.
Este greu pentru CL sa puna de-o HCL in care sa puna ordine in administrarea locuintelor sociale si a celor ANL! De ce este greu? Dumnezeu stie. Probabil ca asa considera ei ca este mai bine.
Din acest motiv consider ca este inoportun sa va constituiti in as. prop. in conditiile in care primaria sau CL nu se implica, adica, nu ai achitat costurile de administrare 3 luni - OUT! Sa vina altul care poate sa-si achite consumurile. Sunt convins ca starea aceasta de lucruri se regaseste si in plata chiriilor. De aceea va spun: administrator mai prost, nu cunosc!

Va multumesc mult pentru raspuns. Cata dreptate aveti.
Nu stiu daca sunt un locatar perfect, mai ales ca am 2 copii("si cine a vazut copil cuminte si baba frumoasa") nici macar aproape, dar incerc sa nu intarzii cu plata intretinerii - care, asa cum am spus, este nitel cam piperata, mai ales datorita centralei termice de bloc, care este veche si consuma gaze cu nemiluita, incerc sa pastrez linistea si curatenia pe scara. va spun s-a incercat montare de interfon...nu s-a putut prin asociatia de locatari, pt ca sunt chiriasi si nu vor sa plateasca interfonul...iar primaria nu considera ca e necesar. Asa...in timpul iernii se aciuiaza(sper ca am scris corect) toti ciudatii in scara sa se incalzeasca(aveam calorifele incalzite) asa ca cineva(habar-n-am cine) s-a gandit sa inchida caloriferele si sa le rupa si robinetii, ca sa nu mai poata fi deschise in veci si sa consume agent termic...Mie imi placea caldura pe scara si o plateam. Nu am curaj sa las caruciorul copilului pe scara sau o bicicleta, de teama ca ar putea fi furate...Norocul meu e ca stau la et 1 si nu am mult de urcat cu ele...Si da, aveti dreptate, am avut un vecin care nu a platit intretinerea niciodata de cand s-a mutat si abia dupa un an si ceva l-au usuit. Si mai avem si restantieri ocazionali. Problema la noi nu este neaparat din cauza oamenilor ci din cauza situatiei lor financiare. Nu ne mai permitem nici macar locuinte sociale...de ce s-or numi asa frate daca intr-o luna de iarna intretinerea plus chiria se apropie de 1000lei?
Toate cele bune!
Pentru mdanp si elga50:

Va multumesc pentru raspuns. Si eu sunt de acord sa facem o asociatie de proprietari, din care sa faca parte si primaria, dar nu sunt de acord sa platesc prin asociatie consumul meu propriu de apa, apa calda si caldura. Eu doresc sa am contracte directe cu acesti furnizori - bineinteles pentru consumul meu. pentru ceea ce se consuma pe scara, gunoi, curatenie, caldura, reparatii, zigraveli...etc, sunt de acord ca particip la aceste lucruri financiar pentru cota ce imi apartine din acestea.
o zi frumoasa!
ynocentta a scris:

Nu ati precizat concret cate apartamente exista pe cele 2 scari ale imobilului
Din expunere dvs nu rezulta a fi intrunita conditia existentei a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor ,in conditiile in care primaria este proprietar majoritar

Va multumesc pentru raspuns. sa va spun sincer nu stiu cate locuinte are blocul...dar cred ca pe fiecare scara sunt 23 de locuinte, deci in total 46 de locuinte, din care doar 5 sunt ale altor proprietari decat Primaria, dar Primaria, vrea ca noi astia 5 sa facem o asociatie de proprietari si sa administram, repet: noi astia 5, toata angaralele comune ale blocului..Apai sa ne ierte Dumnezeu, cred ca e cam prea mult...:surrender:
Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc ANL si sunt proprietar al apartamentului respectiv de aproape 3 ani. Blocul are apartamente si garsoniere dispuse pe 2 scari bloc si o singura centrala termica deserveste ambele scari. Pe scara unde locuim noi suntem singurii proprietari, dar pe scara vecina mai sunt inca 4 locuinte cumparate. In urma cu aprox o luna am primit o adresa de la Primarie(care este proprietar pe restul de apartamente din bloc) ca, avand in vedere faptul ca in bloc sunt mai mult de 3 proprietari, ne putem constitui in asociatie de proprietari. Problema este ca noi nu dorim sa ne constituim in asoc de proprietari...Eu nu doresc. Nu-i cunosc pe ceilalti proprietari si nu cred ca in acest moment este in avantajul nostru acest lucru. In urma cu o sptamana am facut o cerere scrisa catre dl primar prin care ceream debransarea de la reteaua comunca de apa din bloc precum si de la reteaua comuna de furnizare a agentului termic(mai exact de la centrala comuna a blocului). Motivele mele sunt intemeiate: avem chiriasi care nu achita regulat intretinerea(care este f mare: pt un ap. de 54mp in lunile de iarna a fost de peste 600ron) si furnizorul de gaze a oprit alimentarea centralei, astfel ca s-a intamplat sa nu avem apa calda chiar si trei zile, desi noi eram bun platnici. Dupa depunerea cererii am fost sunati ca trebuie sa ne constituim in asociatie de proprietari ca se rezolvam problema si ca Primaria ne va da cu titlu gratuit centrala si toate folosintele comune sa le administram. Eu cred ca primaria vrea sa scape de bataia de cap si vrea sa arunce motanul in carca celor cativa proprietari. Intrebarea mea este daca suntem obligati de lege sa ne constituim in asociatie sau este la latitudinea noastra daca dorim sau nu sa facem acest lucru? Eu doresc sa am contract direct cu furnizorii de apa si gaze(asa cu am cu furnizorul de energie electrica) si sa nu mai trec prin asociatia de locatari(cum este in prezent...pt ca eu declar cinstit consumul de apa din apomentrele pe care le am in apartament, dar frecvent sunt incarcata cu mcubi in plus care sunt constatati dupa citirea apomentrului de la intrarea in bloc)...
Va multumesc anticipat.
tigani, romi, rromi, sau cum or vrea dansii sa-ai zica, asta chiar nu conteaza pentru ca se intelege la cine m-am referit - nu contest ca sunt multe persoane cumsecade printre dinsii si nu am vrut, sa par rasista,fereasca Dumnezeu!, chiar am prieteni din aceasta etnie si sunt oameni care m-au ajutat la un moment dat in viata, dar cum era sa ma exprim - de etnie tiganeasca? sau cum?. ideea ca sunt tigani sau nu cei carora li se va da in concesiune terenul nu este atat de importanta, decat daca ne gandim la faptul ca autoritatile care reprezinta statul Roman nu ii sprijina decat daca au un interes in acest lucru, sau cel putin asta cred eu, poate ma insel, cine stie...
Cum de s-au gasit sa dea terenul asta tocmai acum, inainte de alegeri cu 2 luni si la nici 1 saptamana de la moartea bunicului? Nu vi se pare ciudat? Mie mi se pare, chiar foarte ciudat! In orice caz noi am introdus actiunea in instanta si se pare ca la inceputul saptamanii viitoare toti cei implicati vor primi citatiile...Sper sa fie bine.
toate cele bune tuturor!
da, pe sef mi l-a recomandat o colega de servici care este consilierul nostru juridic la locul de munca, cam asta ar fi. cred ca de fapt nu ar fi fost nici un scandal daca nu ar fi fost alegeri in acest an. Se pare ca persoana careia vor sa-i dea in concesiune o parte din teren este de etnie rroma si vor sa aiba voturi mai multe din partea acestei etnii, am interpretat noi fireste astfel comportamentul lor. ganditi-va ca din familia nostra nimeni nu voteaza in sat pentru ca nu avem inca domiciliul acolo, plus de asta, chiar daca sa zicem ca am fi unul - doi care sa voteze in sat, nu am egala nr. pe care l-ar castiga d-na primar din partea acestei etnii binecunoscuta prin nr. mare de membri pe familie, asa ca se explica...
multumim pentru sfaturi si urari si multa bafta tuturor!
am fost la primarie... onor primaria sa nu a facut nimic, decat cercetari, dar nu se stie din ce motiv nu ni s-a raspuns la cererea din 5 martie ac. Bineinteles ca ne-a aratat registrul agricol din care nu reiese ca ar figura si terenul revendicat de dumnealor, la rolul bunicului...sunt niste incompetenti cu totii acolo, lucreaza fara simt de raspundere sau se prefac... am ajuns in istanta la sefa baroului care ne-a primit optimist cand a auzit despre ce este vorba si ne-a aspus ca sunt multi carora li s-au completat titlurile de proprietate cu div suprafete de teren, datorita faptului ca le-au utilizat o perioada lunga de timp. acum nu stiu daca sa mai facem memoriu la prefectura ca sa-i mai speriem nitel pe cei de la primarie... se pare ca sunt foarte multe nereguli acolo.... Ce credeti?
Va multumesc pentru ajutor.
pt aniada - noi nu am gasit nici o hartie in acte ca fiind raspunsul primariei la cererea facuta... si totusi terenul figureaza in rol...ciudat nu? iar batranul stia sigur ca urmeaza sa-i mai vina un titlul. Drept sa va spun, batranul nu era omul sa se zbata pentru acte si chestii din astea... avea o gospodarie foarte mare, crestea animale multe si era si tehnician veterinar in sat, de aceea el a asteptat sa primeasca de fiecare data titlul acasa de la primarie. Dar mergea in fiecare an o singura data la primarie ca sa plateasca impozitele...era foarte atent la asta.
l-au retinut in ideea sa-l trimita la prefectura sa fie modificat cu suprafata respectiva, dar observ ca ei nu au facut deloc asa, de vreme ce ne-am pomenit cu ei la poarta ca dau in concesiune o parte din el - eu cred ca nu stiu de mintea lor pentru ca sunt bagati in probleme care ii depasesc. sa inteleg ca primaria nu avea voie sa retina titlul? sora mea care este secretar de primarie intr-o comuna mi-a spus ca pentru succesiune nu este nevoie de titlul de proprietate pentru ca anexele se completeaza de catre functionarii primariei dupoa datele din registrul agricol.
in titlul de proprietate sunt trecute suprafetele din extravilan si terenul din intravilan pe care se afla si casa batraneasca, iar in rol la primarie exista pe langa acestea si terenul acesta de 1500m2, care este cultivat cu vie si porumb.
multumesc