Adam Grecu a scris:
Nici nu stii ce sa mai spui! Romanul sta pe listele de asteptare in vederea primirii unei locuinte ANL sau a uneia sociale, ani de zile. Dupa ce o primeste, stai sa vezi de ce mare ”boier” este el, sa vezi de ce bataie de joc este in stare. Sa nu generalizam insa...(persoanele excluse sunt de fata!).
Primaria. Este cel mai prost administrator al statului din cati cunosc. Am mai spus si cu alte ocazii, spun si acum. Bataia de joc este la ordinea zilei, iar oameni ca si autorul topicului stau la cheremul majoritatii, a neputintei, a neimplicarii Primariei sau a CL in administrarea unui bun al statului...
Este adevarat, contractele de locatiune folosite au o varianta standard. Nu stiu cine naiba produce acest standard, dar este un standard care incurajeaza sa consumi si sa nu platesti, sa distrugi ceea ce statul (adica noi) am cotizat din greu pentru a le facilita lor accesul intr-o locuinta decenta, sa faci ce vrei fara sa dai socoteala nimanui, sa deranjezi cu zgomote si izbituri la orice ora toti vecinii.
Este greu pentru CL sa puna de-o HCL in care sa puna ordine in administrarea locuintelor sociale si a celor ANL! De ce este greu? Dumnezeu stie. Probabil ca asa considera ei ca este mai bine.
Din acest motiv consider ca este inoportun sa va constituiti in as. prop. in conditiile in care primaria sau CL nu se implica, adica, nu ai achitat costurile de administrare 3 luni - OUT! Sa vina altul care poate sa-si achite consumurile. Sunt convins ca starea aceasta de lucruri se regaseste si in plata chiriilor. De aceea va spun: administrator mai prost, nu cunosc!
Va multumesc mult pentru raspuns. Cata dreptate aveti.
Nu stiu daca sunt un locatar perfect, mai ales ca am 2 copii("si cine a vazut copil cuminte si baba frumoasa") nici macar aproape, dar incerc sa nu intarzii cu plata intretinerii - care, asa cum am spus, este nitel cam piperata, mai ales datorita centralei termice de bloc, care este veche si consuma gaze cu nemiluita, incerc sa pastrez linistea si curatenia pe scara. va spun s-a incercat montare de interfon...nu s-a putut prin asociatia de locatari, pt ca sunt chiriasi si nu vor sa plateasca interfonul...iar primaria nu considera ca e necesar. Asa...in timpul iernii se aciuiaza(sper ca am scris corect) toti ciudatii in scara sa se incalzeasca(aveam calorifele incalzite) asa ca cineva(habar-n-am cine) s-a gandit sa inchida caloriferele si sa le rupa si robinetii, ca sa nu mai poata fi deschise in veci si sa consume agent termic...Mie imi placea caldura pe scara si o plateam. Nu am curaj sa las caruciorul copilului pe scara sau o bicicleta, de teama ca ar putea fi furate...Norocul meu e ca stau la et 1 si nu am mult de urcat cu ele...Si da, aveti dreptate, am avut un vecin care nu a platit intretinerea niciodata de cand s-a mutat si abia dupa un an si ceva l-au usuit. Si mai avem si restantieri ocazionali. Problema la noi nu este neaparat din cauza oamenilor ci din cauza situatiei lor financiare. Nu ne mai permitem nici macar locuinte sociale...de ce s-or numi asa frate daca intr-o luna de iarna intretinerea plus chiria se apropie de 1000lei?
Toate cele bune!