avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate motish

Activitate motish

Răspuns la discuția Plastifiere acte
Nu știu dacă sunteți avocat sau operator introducere date, însă argumentele prezentate par de pe altă planetă. Motivați că nu sunt recunoscute acte în baza unor proiecte de acte normative, după care precizați că, de fapt, nu sunt recunoscute ]n baza altor prevederi, iar cele motivate anterior sunt pentru viitor, după intrarea în vigoare. Intrarea în vigoare a cărui act normativ? Apoi precizați că un act plastifiat nu este recunoscut în baza unor prevederi care nu au legătură cu plastifierea, de exemplu art.1 din Legea nr. 119/1996:
"Actele de stare civilă sunt înscrisuri autentice prin care se dovedeşte naşterea, căsătoria sau decesul unei persoane. Acestea se întocmesc în interesul statului şi al persoanei şi servesc la cunoaşterea numărului şi structurii populaţiei, a situaţiei demografice, la apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor". Care este legătura?
Plastifierea reprezintă o folie de protecție transparentă, care nu modifică structura sau conținutul actului. Este ca și cu un act autentic nu este autentic până nu este scos dintr-o folie suport ("chiloțel"). Este, nu este! E magie!
Eu nu sunt jurist, dar pare la mintea cocoșului. Bineînțeles, poate mă înșel eu. Cred că sunt un cocoș reîncarnat. :(

gi-jane2 a scris:

asa e, inca nu exista. pt ca nu au intrat in vigoare modificarile, in acest moment sunt respinse ca acte originale in baza legii nr.119/1996 art.1;art.2; art.6(4)