avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Activitate iltual

Activitate iltual

Buna ziua,

Am nevoie de cateva sfaturi si detalii de cum poate evolua situatia in care am intrat.

Pe scurt: am parcat pe Dr. Felix pe prtea dr a strazii si din neatentie si avand impresia ca circulatia tramvaielor este inca oprita, am reusit sa blochez 3 tramvaie timp de 1,5 ore. Spatiul intre masina si sina de tramvai nu permitea trecerea acestora.
Articolul la care am fost incadrat este art. 92 din OUG 195/2002:
"Art.92.
(3) Organizarea sau participarea, în calitate de conducator de vehicul sau de animale, la întreceri neautorizate pe drumurile publice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(4) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(3) se sanctioneaza blocarea cu intentie a drumului public, daca se pune în pericol siguranta circulatiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulatie a celorlalti participanti la trafic.

Stiind ca am gresit, am colaborat cu agentii care mi-au pus in fata procesul verbal si dupa intocmirea declaratiei... mi-au spus ca sapt. viitoare pot trece pe la biroul de cercetari penale pt a afla stadiul dosarului de cercetare penala...

Credeti-ma ca a fost o surpriza foarte mare si nu stiu cum as putea proceda pt a evita sa imi apara ceva pe cazier, in conditiile in care de 3 ani de cand am carnetul nu am avut nici o sanctiune.

Va multumesc,