avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pt orire neregulamentara...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pt orire neregulamentara...

Buna ziua,

Am nevoie de cateva sfaturi si detalii de cum poate evolua situatia in care am intrat.

Pe scurt: am parcat pe Dr. Felix pe prtea dr a strazii si din neatentie si avand impresia ca circulatia tramvaielor este inca oprita, am reusit sa blochez 3 tramvaie timp de 1,5 ore. Spatiul intre masina si sina de tramvai nu permitea trecerea acestora.
Articolul la care am fost incadrat este art. 92 din OUG 195/2002:
"Art.92.
(3) Organizarea sau participarea, în calitate de conducator de vehicul sau de animale, la întreceri neautorizate pe drumurile publice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(4) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(3) se sanctioneaza blocarea cu intentie a drumului public, daca se pune în pericol siguranta circulatiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulatie a celorlalti participanti la trafic.

Stiind ca am gresit, am colaborat cu agentii care mi-au pus in fata procesul verbal si dupa intocmirea declaratiei... mi-au spus ca sapt. viitoare pot trece pe la biroul de cercetari penale pt a afla stadiul dosarului de cercetare penala...

Credeti-ma ca a fost o surpriza foarte mare si nu stiu cum as putea proceda pt a evita sa imi apara ceva pe cazier, in conditiile in care de 3 ani de cand am carnetul nu am avut nici o sanctiune.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: sachi , utilizator 23:07, 27 Mai 2008
Nu sunt specializat in penal, dar, daca ai citat exact textul de lege, nu pot sa nu constat ca fapta constituie infractiune doar atunci cand este savarsita cu intentie:
(4) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(3) se sanctioneaza blocarea cu intentie a drumului public

Ori, in situatia data, trebuie dovedita existenta intentiei de a bloca drumul, nu simpla culpa.

Firesc ar fi sa te adresezi unui avocat specialiat in penal.

posibil sa te alegi doar cu amenda ...... poti merge singur la politie sa-ti vezi in ce stadiu este dosarul tau sau poti sa te duci insotit de un avocat.
mda...cu intentie... insa intentia e de doua feluri: directa si indirecta...
Intentia indirecta: "prevede rezultatul faptei sale si desii nu-l urmareste, accepta posibilitatea producerii lui"
acu` depinde de la caz la caz... daca dvs. va era clar ca circulatia se va bloca... nu suna prea bine...ptr. dvs, evident!
Sfatul meu: Avocat!!!
Este o speta interesanta cea prezentata de dvs. Avand in vedere consecintele destul de grave si de complexe, pe o durata destul de intinsa in timp, ale unui dosar penal, sfatul meu este sa incheiati un contract de asistenta juridica cu un avocat, care sa va insoteasca in fata organelor de cercetare si urmarire penala. Trebuie studiat cu atentie intreg dosarul, probele ce urmeaza a fi administrate, inclusiv declaratia dvs, etc. Totusi, aceasta "intentie" a dvs. dupa cum formuleaza legiuitorul, va trebui dovedita de catre organele de urmarire penala. Pana cand acestea vor reusi (daca vor reusi) sa stabileasca existenta unei rezolutii infractionale concretizata prin intentie, dvs. va veti bucura de prezumtia de nevinovatie. Oricum, va recomand sa contactati un avocat cu experienta in domeniul legislatiei penale.
salut am si eu aceeasi problema am blocat accesul tranvaiului 21 timp de 15 min .Bine nu zic ca nu am gresit dar in zona se executau lucrari de modernizare a liniilor de tranvai si nu am observat ca mai circula tranvaiul deoarece nu a circulat buna bucata de vreme. Ce stiti se suspenda cumva dreptul de a conduce ? multumesc mult

Alte discuții în legătură

Blocarea liniilor de tramvai (blocarea drumului public) dosar penal? OanaIoana1 OanaIoana1 Buna seara! Cu cateva zile in urma am facut o mare prostie .. Nu sunt deloc mandra de mine .. In jurul orei 4 dimineata am ajuns in zona Baba Novac ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului auto FlorinSticlea FlorinSticlea Buna ziua, In data de 3 iulie 2017 mi-am parcat masina intr-o parcare in spatelele careia se afla o linie de tramvai. Masina fiind destul de lunga am ... (vezi toată discuția)
Parcare pe linia de tramvai marius_fgr marius_fgr buna ziua,acum cateva zile mai exact Marti 7.07.2015 am parcat masina in piata iancului pe linia de tramvai unde se intoarce tramvaiul sau se duce pe strada ... (vezi toată discuția)