avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate antreprenorul

Activitate antreprenorul

Buna ziua,

Sunt angajat la o firma IT cu aplicabilitate in domeniul automotive cu contract de 8 ore / zi, iar momentan lucrez de acasa.
Doresc sa infiintez o firma ( SRL sau PFA ) pentru prestari servicii de tip service si anume reparatii laptop-uri PC-uri ( plus alte electronice ). Pe langa prestari servicii, in viitor ( aprox 1 an ) firma va mai avea alte cateva domenii de activitate in plus.

1. Cum pot face sa raman in continuare salariat la compania actuala si administrator+angajat la firma proprie ? 8 ore la companie respectiv 2-4 ore la firma proprie. ( Pana ajung in stadiul in care o sa lucrez doar pentru firma mea )

2. Ar fi o solutie, infiintarea unui PFA in prima faza ( 1 an ) ce va avea ca domeniu de activitate prestari servicii ( reparatii laptop-uri ) , urmand ca apoi sa inchid PFA-ul si sa deschid un SRL ( sau sa trec de la PFA la SRL daca se poate ) ?

3. Sediului social va fi in orasul de domiciliu. Momentan stau in chirie in alt oras iar reparatiile vor fi facute acasa si ar fi inutil momentan sa mai platesc chirie pentru un punct de lucru. Exista posibilitatea sa declar un punct de lucru mobil, chiar daca reparatiile nu se efectueaza la client ? In sensul in care ma intalnesc cu clientul intr-o oarecare locatie, imi da laptop-ul, il rezolv si apoi il inapoiez cu bon fiscal.

Va multumesc in prealabil pentru timpul acordat si viitoarele raspunsuri / sfaturi.
Buna ziua,

Doresc sa infiintez o firma ce va avea ca obiect de activitate principal reparatii electronice/electrocasnice ( prestari servicii ). Pe viitor intentionez sa ma implic in mai multe domenii de activitate, prin urmare forma juridica cea mai potrivita pentru a incepe acest gen de afacere ar fi un S.R.L.

Problema cu care ma confrunt este legata de punctul de lucru si anume as vrea sa inchiriez un apartament cu 2 camere ( gol ) situat la partierul unui bloc.

Ideea este ca vreau, ca una din camere sa o transform in atelier ( doar punct de lucru ), iar restul apartamentului sa ramana pentru locuit.

As dori cateva sfaturi si sa stiu cam cum ar trebui sa procedez in situatia data ?

Totodata as fi deschis si la alte pareri privind punctul de lucru sau modul in care as putea sa incep cat mai repede treaba. Ideea este ca momentan stau la parinti si as vrea ca o data ce deschid punctul de lucru sa si locuiesc acolo, pentru a nu mai fi nevoit sa platesc chirie si utilitati pentru 2 locatii .

Va multumesc anticipat pentru sfaturi !!!