avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Angajat la o companie 8 ore si asociat unic angajat la ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Angajat la o companie 8 ore si asociat unic angajat la SRL ( 2-4 ore )

Buna ziua,

Sunt angajat la o firma IT cu aplicabilitate in domeniul automotive cu contract de 8 ore / zi, iar momentan lucrez de acasa.
Doresc sa infiintez o firma ( SRL sau PFA ) pentru prestari servicii de tip service si anume reparatii laptop-uri PC-uri ( plus alte electronice ). Pe langa prestari servicii, in viitor ( aprox 1 an ) firma va mai avea alte cateva domenii de activitate in plus.

1. Cum pot face sa raman in continuare salariat la compania actuala si administrator+angajat la firma proprie ? 8 ore la companie respectiv 2-4 ore la firma proprie. ( Pana ajung in stadiul in care o sa lucrez doar pentru firma mea )

2. Ar fi o solutie, infiintarea unui PFA in prima faza ( 1 an ) ce va avea ca domeniu de activitate prestari servicii ( reparatii laptop-uri ) , urmand ca apoi sa inchid PFA-ul si sa deschid un SRL ( sau sa trec de la PFA la SRL daca se poate ) ?

3. Sediului social va fi in orasul de domiciliu. Momentan stau in chirie in alt oras iar reparatiile vor fi facute acasa si ar fi inutil momentan sa mai platesc chirie pentru un punct de lucru. Exista posibilitatea sa declar un punct de lucru mobil, chiar daca reparatiile nu se efectueaza la client ? In sensul in care ma intalnesc cu clientul intr-o oarecare locatie, imi da laptop-ul, il rezolv si apoi il inapoiez cu bon fiscal.

Va multumesc in prealabil pentru timpul acordat si viitoarele raspunsuri / sfaturi.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:57, 29 Septembrie 2020
Puteti sa le faceti pe amandoua asa cum v-ati propus, numai sa nu fie ceva restrictii la actualul loc de munca cu contract. Da, un pfa dar sa aveti act doveditor pentru studii/calificare pentru codul caen ales. Nu puteti sa declarati un punct de lucru mobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa pentru activitati de reparare vehicule? dreamer_daniel dreamer_daniel Buna ziua, Ma intereseaza sa infiintez un PFA pentru tatal meu care momentan lucreaza ca mecanic auto. Ideea ar fi ca el sa realizeze repararea ... (vezi toată discuția)
Pfa fără punct de lucru laura_laura96 laura_laura96 Bună ziua doresc să vă întreb dacă se poate să fiu pfa fără punct de lucru de exemplu eu sunt cosmeticiana și doresc să merg la client acasă sau ... (vezi toată discuția)
Intemeiere firma gabifir gabifir Sunt student la Matematica-Informatica Babes Bolyai Cluj Napoca. Vreau sa imi deschid o firma de reparatii PC , intretinere retele ... etc. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)