avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA pentru activitati de reparare vehicule?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA pentru activitati de reparare vehicule?

Buna ziua,
Ma intereseaza sa infiintez un PFA pentru tatal meu care momentan lucreaza ca mecanic auto.
Ideea ar fi ca el sa realizeze repararea vehiculelor si utilajelor grele la adresa clientului, folosindu-se de un autoturism pick-up cu care o sa se deplaseze unde este nevoie, inclusiv in paduri pentru repararea tractoarelor, si folosind sculele si dispozitivele verificatoare proprii, plus alte activitati de lacatus mecanic.
Am gasit in codul CAEN, codul G 4520 Intretinerea si repararea autovehiculelor. Nu sunt familiarizat cu procesul. Tatal meu are diploma de mecanic auto (banuiesc ca nu are nevoie de alte certificari) si cu toate acestea are nevoie de autorizatie de la RAR pentru reparare si intretinere autovehicule? Am trimis un email la RAR sa intreb daca as putea infiinta un service mobil, se pare ca nu este permis legal pentru ca nu ar indeplini anumite standarde legale. Daca aleg CAEN G 4520, poate tatal meu sa lucreze legal si corect ca PFA? Mentionez faptul ca si acum face reparatii pe teren, in schimb este angajat la un service auto ...

Va multumesc pentru opinii si sfaturi,
Daniel
Cel mai recent răspuns: dreamer_daniel , utilizator 22:20, 20 Martie 2015
Merge acel cod caen. Va trebuie service auto fix, chiar daca sunt si lucrari la domiciliul clientului pentru ca pe punctul de lucru fix primiti autorizarea rar. Cititi si la adresa [ link extern ]
Sa inteleg ca nu ar putea repara anumite vehicule ca liber profesionist fara a avea un service auto.

Multumesc pentru raspuns,
O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala: mecanic auto - ce lucrari pot efectua? radu anitei radu anitei :help:am infiintat o ii cu profil mecanica auto cod caen 4520 si vreau sa stiu ce lucrari pot sa execut si daca pot face contracte cu diverse firme pt lucrari ... (vezi toată discuția)
Infiintare service auto rural Gheorlan Ovidiu Gheorlan Ovidiu Ce trebuie sa fac sa infiintez un service auto în zona rurală? (vezi toată discuția)
Adaugare cod caen Dorin Baleanu Dorin Baleanu Buna ziua, Am PFA cu codul CAEN 7112 si vreau sa dezvolt o noua afacere: vreau sa inchiriez un autoservice si sa demarez activitatea. Pentru asta cred ... (vezi toată discuția)