AVLIL a scris:
"Apoi, trebuie luate in considerare si alte lucruri pe langa venituri... Dv. ati spus ca ati intretinut toata familia... Pai intretinerea inseamna masa si casa, or casa era a soacrei... :tooth:Prin urmare soacra va intretine intr-o anumita masura si dv. la fel. "
Eu zic:
Ok, casa e a soacrei, dar cand am zis ca am intretinut-o inclusiv pe ea m-am referit la tot, respectiv am platit toate cheltuielie casei (apa, gaz, intretinere, telefon, cablu + IMPOZITUL PE CASA PT.ANUL 2008) si mancare, cred ca in 8 luni de zile de cand stau la ea a cumparat de 2 ori paine, in conditiile in care are pensie de 900 ron. In plus o deranjeaza si faptul ca trebuie sa mearga dupa copil la gradinita si mi-a cerut bani de bilete de autobuz.Plus ca i-am cumparat o usa metalica(700 ron)si mi-a zis ca imi da banii in rate si nu am vazut un leu de la ea pana acum.
Multumesc frumos tuturor celor care mi-au dat raspuns.
Am vorbit deja cu un avocat si am stabilit azi o intalnire sa vedem daca imi preia cazul ! Am incercat sa vorbesc cu sotul meu , i-am propus chiar sa ne mutam in chirie toti trei(eu,el si copilul) insa nu am avut cu cine discuta. Desi inclusiv el se cearta in fiecare zi cu mama lui, imi spune ca eu am problema de adaptare. Mi-ar trebui vreo trei pagini sa va explic ce inseamna sa convietuiesti cu acea femeie si mai tragic este faptul sotul meu ar fi trebuit sa invete din experienta traita de fratele lui mai mic , care dupa ce a stat cu sotia sa doi ani in aceasta casa, au divortat , au stat separati vreo doua luni dupa care au plecat impreuna in Spania si sunt mai fericiti ca niciodata.
Problema mea in momentul de fata este ca sotul meu efectiv nu ma lasa sa iau copilul(mi-am gasit si chirie). Il duce si il aduce de
la gradi si sta cu el nonstop si-mi tot spune ca nu iau copilul din acea casa. De aceea o sa raman in aceasta casa si o sa astept o decizie judecatoreasca cu privire la incredintarea temporara a copilului. Si o sa lupt pentru fiecare banut care l-am investit in aceasta casnicie , atata timp cat sotul meu mi-a zis ca el a obtinut ce a vrut si anume dreptul la jumatate din valoarea casei. Vom vedea insa daca va obtine jumatate......
Va multumesc frumos!
M-am lasat dusa de valul destainuirilor si am uitat sa intreb ce ma interesa si anume cum sa incep actiunea? Am voie in momentul asta sa iau copilul si sa ma mut in chirie si dupa ceea sa depun cererea de divort consiliata de un avocat bineinteles.. Va intreb asta , deoarece cand i-am spus sotului meu ca nu mai pot si iau copilul si ma mut in chirie , mi-a spus ca, copilul nu pleaca din casa aia fara acordul lui.El zice ca pana nu se pronunta o instanta, are aceleasi drepturi ca si mine sa tina copilul.
Va multumesc frumos!
E trist desigur si foarte dureros pentru mine, deoarece acest efort pe care l-am facut (vanzarea apartamentului) pentru a construi o casa , a devenit un cosmar pentru mine in momentul in care mi-am dat seama ca sotul meu de fapt a dorit un act de proprietate pe numele lui. Asa cum am descris mai sus situatia , el cand ne-am casatorit s-a mutat la mine si tot timpul a trait cu un sentiment de inferioritate ca nu este apartamentul pe numele nostru. Tatal meu (mai precaut din fire) avrut sa faca un act de donatie pt mine prin care imi ceda apartamentul insa sotul meu nu a fost de acord si a zis ca el vrea act de proprietate pe numele lui (vanzare-cumparare). Atunci a fost primul meu semnal de alarma ,deoarece nu m-am gandit ca il va deranja acest lucru ,dat fiind faptulca noi ne-am casatorit din dragoste(ma gandeam la acel moment) si nu pentru a disputa apartamentul unde stateam.De atunci la fiecare discutie mai aprinsa pe care o aveam , si in care ii spuneam ca asa nu se mai poate, replica lui era" pai poti sa ma dai afara ca-ti da mana".Nu vreau sa fiu gresit inteleasa, eu niciodata nu i-am spus ia-ti valiza si pleaca, cand ii ziceam ca nu se mai poate incercam sa gasim o solutie sa aplanam situatia. Si ca sa ii demonstrez ca nu ma intereseaza un apartament mai mult decat sa ne intelegem noi bine , l-am convins pe tatal meu (aproape ne-am certat) sa vanda apartamentul si sa-mi dea banii fara acte , ca sa ne construim casa si sa facem acte pe numele nostru pentru casa. Am crezut ca aceasta e cea mai mare dovada pentru el ca nu ma interesa decat sa ne intelegem si sa nu mai avem discutii. A fost cea mai mare greseala a mea deoarece de cand am facut actele, discutiile sunt mai aprinse ca de obicei si parca intentionate , insa replica lui s-a schimbat in " N-ai decat sa divortezi , impartim casa jumi-juma si copilul nu-l iei tu asa usor". Deja s-a interesat cat valoreaza casa in momentul acesta (la rosu)si a zis ca n-am de ce sa am pretentii ca daca se face jumatate eu imi recuperez banii de pe apartament. Casa la momentul asta valoreaza in jur de 130.000 Euro. Din pacate nu ne putem muta in ea prea curand deoarece bani nu mai sunt (desi m-a asigurat ca ne vom incadra in suma pe care o aveam) si el isi cauta acum de lucru pentru ca i-am zis ca trebuie sa facem neaparat un credit ca sa terminam . Insa nu cred ca mai pot sa merg mai departe, ma simt tradata si folosita si atitudinea lui s-a schimbat radical. Eu am devenit foarte nervoasa si ma afecteaza mai ales pe plan profesional si copilul este foarte stresat si ma doare sufletul cand vad ca sotul meu din orice nimic tipa la el si dupa aceea il ia in brate si il pupa si ii spune ca nimeni si nimic nu-i va desparti.Imi pare rau daca am ocupat prea mult spatiu, insa am simtit nevoia sa ma descarc. Efectiv nu am cu cine sa ma sfatuiesc! Va doresc o zi buna tuturor ! Andreea
Buna ziua,
sunt casatorita de 7 ani si am un baietel de 6 anisori. Pana anul trecut in vara, am locuit cu sotul meu intr-un apartament care era proprietatea tatalui meu.Ne-am hotarat sa construim o casa si tatal meu , ca sa ne ajute a vandut apartamentul in care stateam si ne-a dat banii (toti) sa ne facem casa. Ne-am mutat la soacra mea (unde locuim si in prezent) si sotul meu si-a abandonat serviciul pentru a construi casa impreuna cu doi amici cu experienta in constructii.In momentul de fata nu ma mai inteleg de loc cu sotul meu, ne certam in fiecare zi si situatia a devenit insuportabila pentru mine si pentru coplilul meu cu atat mai mult cu cat nu ma inteleg deloc nici cu soacra mea. M-am hotarat sa divortez, insa deja au fost facute acte pe casa (casa e la rosu) unde suntem trecuti si eu si sotul meu ca si proprietari si nu imi pare normal ca el sa beneficieze de jumatate din castigul de pe casa , atat timp cat toti banii cu care am contruit casa i-am primit de la tatal meu si in toata aceasta perioada(8 luni) eu am fost cea care a intretinut familia inclusiv soacra. In alta ordine de idei imi este teama ca instanta nu imi va da copilul deoarece eu va trebui sa caut un loc unde sa stau, pe cand el (sotul)poate sa zica ca va sta la mama lui. Am incercat sa discut omeneste cu sotul meu insa mi-a zis ca daca divortez el vrea jumatate din casa si ca , copilul nu-l voi obtine foarte usor. Va rog din suflet sa-mi spuneti , chiar ar putea sa beneficieze , in urma unui partaj , de jumatate din casa in conditiile explicate mai sus? In cazul in care mi-as gasi o chirie as avea sanse sa-mi iau copilul, caci daca nu , mai bine suport infernul , fara copil eu nu pot sa traiesc!