Terenul pe care se afla mormintele imi apartine. A fost intabulat de fostii proprietari avand categoria de pasune. Cine a facut expertiza si intabularea le-a zis ca nu poate inscrie in c. f. morminte, ca nu e cimitir.
A doua intrebare a mea facea referire la gardul care imprejmuieste mormintele si care a fost construit acum un an. Adica niste straini au venit si au facut un gard pe proprietatea mea. In cazul acesta eu nu pot sa il dau jos? Aici nu e vorba despre deshumare.
ynocentta a scris:
Sunt aspecte distincte dreptul de proprietate si deshumarea osemintelor
Dv ati achizitionat bunul imobil in urma cu 6 ani casa +teren,respectiv aveati cunostiinta ca exista inmormantate 2 persoane si ati acceptat in aceste conditii achizitia bunurilor
Aveti intabulare pentru suprafata aferenta casa +teren ,mai putin locul de inhumare,deci nu sunteti proprietarul acelui teren
Desfasurati demersuri pentru a va informa circumstantele in care au fost inhumate cele 2 persoane pe teren proprietate privata-in conditiile in care disp Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, republicată. si Legea nr. 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare,nu permit astfel de inhumari decat in cazuri speciale
Repet terenul in care sunt inhumate cele 2 persoane nu va apartine,
Eventual faceti demersuri la autoritatea de sanatate publica locala