Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Din pacate, nu am stiut ca aveam aceasta posibilitate, de a ma adresa direct ambasadei Romaniei in Norvegia.
In masura timpului dvs, as putea sa va contactez telefonic pentru a discuta cateva detalii?
Cu multumiri,
cdt Marinica Dobre 0730158572
In anul 2015, fiind angajatul unei firme de shipping norvegiene (prin intermediul unei agentii de crewing din Romania), in functia de comandant nava, am suferit un accident de munca la bordul navei (ingestie involuntara de alcool metilic), care s-a soldat cu pierderea completa a vederii (cecitate la ambii ochi). Avocatii abordati pentru obtinerea despagubirilor / pensiei si-au declinat competenta, invocand faptul ca procesul ar putea fi extrem de costisitor si fara a garanta succesul in speta prezentata. Suspiciunea mea este ca in contractul de munca nu era prevazuta si asigurarea medicala / de viata, suspiciune alimentata de faptul ca P&I (protection & indemnity) Romania "s-a spalat pe maini" de cazul meu fara nicio explicatie. In prezent, sunt declarat persoana cu dizabilitati handicap gr. I definitiv (nevazator) si singurele mele venituri sunt pensia minima pe economie (704 lei) si salariul de asistent personal al sotiei mele (1200 lei). Solicit asistenta juridica pentru deschiderea unei actiuni in instanta impotriva angajatorului norvegian (eventual guvernul norvegian), in scopul obtinerii despagubirilor pentru accidentul de munca in care am fost victima.
Va multumesc anticipat si astept un eventual feedback din partea oricarei persoane cu competente juridice, interesata sa-mi sustina cauza.
Cu stima,
cdt Marinica Dobre tel +40730158572, 0725883483
email: dobreantonela3@gmail.com (emailul sotiei)